El Port de Tarragona acaba la reparació de l’espigó del Racó

El temporal Glòria es va endur els últims 60 metres d'espigó
L'Espigó del Racó de Tarragona ja està reparat. | Port de Tarragona

Les obres de reparació de l'espigó del Racó s'han acabat en gairebé la meitat de temps del que estaven previstes, segons ha anunciat el Port de Tarragona en un comunicat. Les tasques s'havien planificat amb una durada de dos mesos i havien d'haver acabat a finals de juny, però ja estan finalitzades. Els treballs han permès arreglar els danys causats pel temporal Glòria el mes de gener. El temporal es va endur els últims 60 metres d'espigó i va deixar la resta en molt mal estat. Les tasques de reparació han consistit en aportar 11.000 tones d'escullera per reconstruir els últims metres de l'espigó que gairebé havien desaparegut.

La secció on s'ha treballat, d'uns 12 metres d'amplada, s'ha reconstruït des de la cota de dos metres per sota del nivell del mar, fins a dos per sobre. També s'ha aprofitat l'aportació d'escullera per reforçar alguns punts del talús de l'espigó que també havien patit amb el temporal. En total, l'espigó té una longitud d'uns 220 metres.

Un cop finalitzada l'obra, ara es reconstrueix el mur mixt de formigó i metàl·lic que delimita l'espai de la pedrera amb la platja, que es va demolir per poder accedir a l'espigó amb la maquinària i els materials necessaris per a la seva reparació.

L'espigó del Racó serveix com a contenció de les arenes de la mateixa platja, la seva reparació és un element clau per mantenir l'aportació del 100.000 metres cúbics de sorra que el Port de Tarragona ha fet a la platja de La Pineda.

"Sanitat acaba de revelar fins quan haurem de dur la mascareta" "Confirmat! Ja se sap quan es recuperarà la mobilitat per tota la regió de Tarragona"