Salt endavant a l'agost: el Port de Tarragona mou un 16% més de mercaderies que l'any passat

Els més de 22 milions de tones mogudes que acumula des del gener són un 6'5% més que en el curs 2018
El Port de Tarragona ha millorat notablement les dades de l'any passat amb els registres del mes d'agost | Cedida

 

El Port de Tarragona ha fet públiques les dades sobre el tràfic de mercaderies del passat mes d'agost; uns registres que confirmen la tendència a l'alça i el ritme de rècord que s'albira des d'inicis d'any. Durant el vuitè mes del 2019, l'Autoritat Portuària ha aconseguit moure 2,9 milions de tones —principalment de productes energètics com el petroli cru, la benzina o el gas-oil—, fet que suposa un creixement del 16,4% respecte a les dades de l'agost de l'any 2018.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El balanç conjunt de l'acumulat d'aquest 2019 és, a hores d'ara, d'una pujada del 6,5% respecte al volum de productes i mercaderies que es van moure l'any passat a les instal·lacions del Port de Tarragona. Es tracta dels millors números de la dècada, i per trobar unes xifres superiors a aquestes altures del curs cal remuntar-se als cicles del 2007 i 2008.

 

El Port de Tarragona acumula un creixement del 6,5% respecte a les mercaderies que va moure l'any 2018

 El creixement d'aquest darrer mes s’atribueix, principalment, a l’augment del 14,4% del tràfic de cereals i del bon comportament dels líquids a doll, amb gairebé dos milions de tones. Aquest sector ha crescut a l’agost un 21,3% respecte al mateix mes del 2018, i un 13,3% més si es tenen en compte els tràfics acumulats durant els vuit primers mesos de l’any.

 

Dins de la categoria de líquids a doll, el creixement més destacable correspon al grup de productes energètics, amb un augment del 21,5%. També presenten un creixement important els productes químics amb un 77,6%, els agroalimentaris, amb un 14,9% —en especial els cereals—, i el tràfic de vehicles, que ha crescut un 26,6% respecte a l'agost del 2018.

 

També et pot interessar

"✈ MALES NOTÍCIES: L'Aeroport de Reus no tindrà vols directes a Amsterdam el 2020" "✏ REPORTATGE | Més de 100 alumnes cecs de Tarragona aposten per l'educació ordinària"