Imatge d'una màquina treballant en la millora del ferm a les instal·lacions del Port de Tarragona

El Port de Tarragona destina més de 660.000 euros a millorar els ferms de les seves instal·lacions

Es tracta de zones que suporten una altra intensitat de trànsit rodat pesant

El Port de Tarragona ha destinat més de 660.000 euros en dos projectes per a millorar els ferms en diferents punts de les seves instal·lacions. Segons ha informat l'Autoritat Portuària aquest dilluns en un comunicat, es tracta de zones amb una alta intensitat de trànsit rodat pesant.

L'objectiu és millorar aquests ferms d'alta intensitat de trànsit rodat i d'ocupació de maquinària, material logístic i de càrrega i augmentar així la durabilitat dels paviments.

Els dos projectes que es posen en marxa identificaran les zones on els ferms requereixin aquesta millora. També aplicaran una solució tècnica per a cadascuna d'elles, amb l'objectiu de minimitzar la inversió en futures intervencions. El primer projecte compta amb un pressupost de més de 339.000 euros i un termini d'execució de l'obra de dos mesos.

El segon projecte, «més específic i delimitat», té un pressupost de més de 325.000 euros. S'actuarà en diverses zones del moll d'Aragó per fases i per zones concrete. Així, s'evitarà interrompre les operatives portuàries durant els dos mesos d'execució de l'obra.

El moll d'Aragó és una de les zones del port on, a més del trànsit, es donen unes circumstàncies concretes que augmenten la pressió sobre el ferm. A més de la concentració de naus d'emmagatzematge de diversos tràfics, hi ha un constant moviment d'entrada i sortida per part de camions i pales carregadores i transportadores d’alt tonatge.

A més amés de les causes abans esmentades, en els dos vials transversals principals del Moll Aragó s'afegeix el mal estat del ferm existent i la seva antiguitat. Per la qual cosa, es fa necessària l'actualització i millora del ferm en aquests vials transversals.