Imatge d'una de les donacions solidàries del Port de Tarragona per fer front als efectes de la Covid-19

El Port de Tarragona dona 44.500 euros per lluitar contra els efectes de la pandèmia

Se n'han beneficiat persones amb discapacitat o amb pocs recursos

El Port de Tarragona ha tancat el 2020 amb una donació de 44.500 euros per a entitats solidàries que lluiten contra els efectes de la pandèmia en els sectors socials més vulnerables, segons ha detallat en un comunicat aquest dilluns, 11 de gener. L'autoritat portuària ha orientat la seva política de Responsabilitat Social Corporativa cap a projectes i accions per a pal·liar els efectes negatius de la Covid-19 «en un moment social i humanitàriament complex».

Els diners s'han donat a projectes per a l'atenció a persones amb discapacitat o malalties i accions d'alimentació i atenció a les persones sense llar o amb pocs recursos.

Les iniciatives i associacions són Taller Baix Camp i el seu programa d'ajuda alimentària; l'Associació Socioeducativa Joventut i Vida amb un menjador social en el barri tarragoní de Bonavista; i la Fundació Bona Nit, que treballa en l'ampliació d'habitacions per als sensesostre.

Entre les entitats per a l'atenció a persones amb discapacitat o malaltia estan la Fundació Rosa Maria Vivar i el seu centre d'estimulació cognitiva per a l'Alzheimer i Unitat de Memòria, i una iniciativa de l'Associació Ment i Salut la Muralla.

Més accions de Port Solidari

El Port de Tarragona ha anunciat que també faran donacions per un total de 15.000 euros a diferents associacions com Càritas, Creu Roja i el Banc dels Aliments.

Port Solidari  ha orientat les seves accions a fer costat a aquestes entitats, que han vist com augmentava la xifra de persones i de famílies que sol·licitaven la seva ajuda per la crisi del coronavirus, «tant en la primera onada com posteriorment», segons ha explicat el Port.