El Port de Tarragona crea unes jornades sobre seguretat marítima el 20 i 21 de juny

Servirà per posar en comú totes les tècniques de gestió d'emergències portuàries amb diverses institucions
El Port de Tarragona és un dels principals de la geografia espanyola | TarragonaDigital.com

El Port de Tarragona ha encapçalat la creació d'unes jornades pioneres sobre seguretat marítima que tindran lloc a Tarragona els pròxims 20 i 21 de juny. La iniciativa té la finalitat d'esdevenir un altaveu comú sobre les darreres tècniques, possibilitats, mitjans per a la gestió d'emergències de seguretat en l'àmbit marítim i portuari. Tindrà lloc al Tinglado 1 del Moll de Costa.

 

 

Les principals ponències posaran sobre la taula el model de gestió d'emergències actual de l'Autoritat Portuària de Tarragona i la seva capacitat de coordinació amb tots els cossos i organismes implicats. Altres branques com els riscos, les particularitats de l'entorn portuari o els models vigents a Europa també s'afegiran a les conferències per tal d'aportar una visió global de la qüestió. Els Bombers de la Generalitat, Capitania Marítima, Salvament Marítim i els Parcs Químics de Seguretat són els altres agents implicats amb el Port en les jornades.

 

La seguretat, una de les grans obsessions del Port de Tarragona

La direcció de l'Autoritat Portuària ha insistit en diverses ocasions que, en paral·lel als rècords que el Port està batent com a capital de mercaderies i també de passatgers de la mà de l'aposta pels creuers, també té la voluntat de posar sobre la taula tots els esforços necessaris en matèria de seguretat per sostenir el progrés.

 

Les jornades sobre seguretat pretenen ser un pas més en aquest camí cap a la consolidació del Port de Tarragona com una de les grasn referències marítimes i portuàries d'arreu de l'Estat. A finals de la setmana passada, la institució també va avançar que organitzarà a finals de juny una important trobada internacional sobre el sector de la petroquímica arreu de la Mediterrània. En aquesta ocasió, però, l'amfitrió serà l'Hotel Gran Palas de la Pineda.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana