El Port de Tarragona reivindica el seu lideratge en el tràfic de productes agroalimentaris

La infraestructura tarragonina va aconseguir un tràfic superior als sis milions de tones de cereals durant el 2019
El Port de Tarragona va superar els sis milions de tones de tràfic en el sector agroalimentari i ramader. | Port de Tarragona

El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània. Així, durant l’any 2019, el Port va superar els sis milions de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018. Aquest lideratge es basa en diferents punts forts. Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que ha posicionat al Port de Tarragona com port capdavanter en moviment de productes agroalimentaris a la Mediterrània.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En referència als agroalimentaris, el Port treballa amb una important varietat de productes (cereals i farines, faves de soja, fruites, hortalisses, llegums, olis, pinsos i farratges) i posa a disposició dels seus clients una gran capacitat d’emmagatzematge de fins a 1,3 milions de tones. En referència als granels, el Port disposa d’unes excel·lents infraestructures per tal de distribuir aquests productes a un rerepaís molt important, que inclou tota Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l’est de Castella.

Presentació del servei SEA a Saragossa

El Port de Tarragona va presentar fa uns dies, en el marc de la 18a edició del Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC), el nou Sistema d’Entrega d’Agroalimentaris (SEA) i la seva consolidació com a port referent al sector agroalimentari. La fira, celebrada a Saragossa, va comptar amb més de 500 professionals del sector de cereals, que van analitzar les tendències del mercat i analitzar oportunitats i amenaces que els hi afecten en aquests moments.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta trobada vol destacar la importància de crear sinergies en aquest sector, per tal de treballar coordinats i millorar la rendibilitat de tots els esglaons de la cadena, garantint així la traçabilitat dels aliments, des que surten de les explotacions agrícoles fins que arriben a la taula dels consumidors. Aprofitant la importància d’aquesta traçabilitat, el Port de Tarragona, de la mà del seu responsable comercial Pedro Bernal, va presentar el nou SEA, un servei digital i gratuït que beneficia al personal comprador, a la terminal de càrrega, als transportistes i a les persones conductores. Aquesta eina, que es posarà en marxa el pròxim 18 de maig, es caracteritzarà per ser més ràpida, eficient i econòmica, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia.

Agrifood 2020, el congrés agroalimentari internacional a Tarragona

El Port de Tarragona, aquest 2020 celebra la tercera edició d’Agrifood International Congress, que tindrà lloc els pròxims dies 7 i 8 de maig a Tarragona. Aquesta trobada internacional bianual es consolida enguany com una de les més importants jornades del sector agroalimentari. En aquesta edició el Port ha volgut dedicar especial atenció a la logística sostenible, analitzant els grans reptes del sector, com són la seva adaptació al canvi climàtic, la sostenibilitat , l’ús de l’aigua o les noves tendències d’alimentació humana.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana