Imatge d'un comboi carregat de pasta de paper

El Port de Tarragona reprèn el servei ferroviari de pasta de paper amb Salamanca

Els enviaments seran setmanals, a través de combois de 22 vagons | L'operador és Renfe Mercancías, en coordinació amb el Port i Adif

El Port de Tarragona ha reprès aquesta setmana el servei ferroviari setmanal de pasta de paper amb Salamanca, que va quedar interromput el 2020, segons ha informat la mateixa institució en un comunicat. En el primer servei, precisament, s’han mogut combois de 12 vagons i, en els següents trajectes la xifra augmentarà fins a 22 i es farà en dues parts, arran de la longitud i el pes total del tren.

L’operador ferroviari encarregat de les maniobres serà Renfe Mercancías, en coordinació amb el servei d’operacions del Port de Tarragona i Adif.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Concretament, dels 22 vagons de cada tren enviats des del Port de Tarragona a Salamanca, 18 es carregaran directament dels vaixells a la terminal que Euroports té al moll de Cantàbria, mentre que els 4 restants es carregaran en una altra via del mateix embarcador, a causa de les seves grans dimensions.

Tal com ha explicat l'Autoritat Portuària, l’operativa ferroviària durarà menys d’una setmana, entre l’arribada dels vagons buits i el seu posterior carregament i enviament. Els dijous vindrà el comboi i, a partir de dilluns, es farà la càrrega de la mercaderia. Finalment, els dimecres sortiran tots els vagons carregats de pasta de paper en direcció a Castella i Lleó.