Una doctora de Joan XXIII, premi «Jóvenes Investigadores 2019» per la seva recerca sobre el virus de la SIDA

Anna Rull és investigadora a l'hospital de Tarragona i a l'Institut Pere Virgili (IISPV)
La doctora Rull ha guanyat un premi de 10.000 euros com a jove investigadora | Cedida

La doctora Anna Rull, de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), ha rebut aquesta setmana el premi «Jóvenes Investigadores 2019» que atorga el grup de recerca GESIDA, especialitzat en estudis i investigacions sobre el virus de la SIDA. Rull és especialista en la recerca d'aquesta matèria i ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El jurat ha decidit premiar la doctora Rull «per seguir investigant sobre la immunogenètica i la immunopatogènia de la infecció per VIH», expliquen, i és una forma de reconèixer la trajectòria, el currículum i el valor de la recerca de la doctora de Joan XXIII en els darrers anys. Un dels treballs més destacats de Rull és un article que ha esdevingut ja la base de sol·licituds de patents internacionals, si bé el camp d'actuació és molt ampli.

 

La investigadora Anna Rull ha rebut el premi anual de la GESIDA

La doctora Rull ha rebut el premi del grup de recerca GESIDA | Cedida

El premi neix amb la voluntat de donar suport «al desenvolupament de línies de recerca innovadores i prometedores» en l'àmbit del virus de la SIDA, adreçat a investigadors de perfil jove d'arreu de la geografia espanyola. De treballs i recerques com els de la doctora Rull d'espera que obrin la porta a «aportar solucions als ciutadans a l'hora d'afrontar els grans reptes de futur» en l'àmbit de les ciències de la salut.