La Diputació guardona tretze nou projectes empresarials amb els Premis Emprèn 2019

L'acte de lliurament dels guardons s'ha celebrat al Seminari aquest dijous al vespre
Els guardonats amb els Premis Emprèn llueixen els seus títols amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. | Gerard Recasens

 

Un any més, la Diputació de Tarragona ha lliurat aquest dijous al vespre els Premis Emprèn, que arriben ja a la setena edició. La iniciativa, que vol «fomentar l'esperit emprenedor i promoure l'economia i l'ocupació a la regió amb la formació de noves empreses», ha reconegut cinc empreses —una per cada categoria de la convocatòria— amb premis de 5.000 euros; i, a més, ha lliurat mencions especials a vuit start-ups més, amb guardons de 1.000 euros.

 

Els cinc projectes que s'han endut els Premis Emprèn 2019

L'acte, que s'ha dut a terme al Seminari de Tarragona encapçalat per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha tingut en l'entrega de guardons el seu punt àlgid.

 

L'espai multiaventures d'Horta de Sant Joan, 'El racó de l'esquirol', ha guanyat en la categoria de Turisme, Cultura i Experiències; 'Belty - Treematernity', des de Tortosa, una iniciativa de monitorització del fetus a través d'un cinturó, s'ha endut el premi de Salut i Esport; i la companyia de suplements nutricionals per a mascotes, Kainkun Care, de Reus, ha guanyat la categoria de Tecnologia i Innovació.

 

També ha resultat premiat el projecte 'Botànica, cosmètica conscient', una marca de productes cosmètics naturals i sense envàs, des de Montblanc; mentre que la cooperativa d'habitatges La Titaranya de Valls s'ha endut el Premi Emprèn en Economia Social.

 

Vuit reconeixements de 1.000 euros en diverses categories

A banda dels cinc vencedors de les diverses categories, els Emprèn 2019 han valorat també el mèrit de vuit iniciatives emprenedores més. Es tracta de Caigo, de la Pobla de Mafumet; Twins Craft Beer i Al Mercat, de Tarragona; Gastrocat Experience, d'Altafulla; Sumi, de la Secuita; Grimauet Treballs Forestals, de Valls; Medi Admin Proyectos, de Santa Bàrbara, i Keep in Touch, dels Muntells.

 

Llauradó i Barbero aplaudeixen les iniciatives emprenedores

L'acte l'ha presidit Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, que ha destacat que «la nostra regió és emprenedora per definició» i que l'ens que presideix «cerca incentivar encara més la nostra economia, una de les més fortes i dinàmiques del sud d'Europa». Llauradó ha subratllat «el caràcter referent i incentivador dels Premis Emprèn, ja consolidats per la seva importància a escala empresarial» i ha tret pit de la «funció dinamitzadora de la Diputació».

 

Al seu costat, el diputat delegat d'Ocupació i Emprenedoria i alcalde de Flix, el republicà Francesc Barbero, ha lloat els emprenedors presents a l'acte destacant que «són motors econòmics i d'ocupació». «Des de la Diputació de Tarragona volem seguir incentivant el diàleg, la interacció i la mobilització dels nostres generadors d'ocupació», ha dit Barbero, que ha aplaudit «la bona resposta a la convocatòria dels Premis Emprèn, amb 57 iniciatives participants».

"❗La mesura formativa mediambiental que impulsa la Diputació de Tarragona" "🚆 Temen pel futur del «tren tradicional» entre Tarragona, Tortosa i Vinaròs"