Antoni Caimari va exposar el projecte Nutrisalt

El projecte Nutrisalt busca potencials saludables en plantes del Camp de Tarragona

Nutrisalt s'ha presentat al Tech4Good Congress de Barcelona que enguany s'ha centrat en la biotecnologia

Les plantes del Camp de Tarragona són fortament potencials i des del projecte Nutrisalt investiguen en la recerca d'ingredients amb potencials saludables que provinguin d'aquelles parts de les plantes que no s'aprofiten, com seria l'avellaner, el taronger, la vinya o la pomera, arbres del Camp de Tarragona. En aquest marc el projecte Nutrisalt, ha estat presentat al Tech4Good Congress —el fòrum anual que organitza el centre tecnològic Eurecatel de Barcelona— l'estat que es troba aquest projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial.

 

El projecte Nutrisalt s'ha presentat al Tech4Good Congress

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Un dels objectius del projecte és millorar els aspectes de la salut de les persones a través de l'obtenció d'estractes amb potencial de les plantes. El director de l'Àrea de Biotecnologia d'Eurecat, Antoni Caimari, ha donat a conèixer els subproductes de la indústria agroalimentària com closques, pellofes o pinyols d'espècies del Camp de Tarragona.

Nutrisalt manifesta que els productes de baix valor econòmic derivats de la indústria alimentària i agrícola es poden reaprofitar i revalorar  obtenint ingredients bioactius a partir d'ells.

Tech4Good Congress se centra en la biotecnologia 

Aquest projecte s'ha presentat al congrés Tech4Good, ja que enguany arriba a la segona edició centrant-se en la  biotecnologia i les tecnologies netes sota el lema «Un futur més saludable per a les persones i el planeta». Concretament en la Sostenibilitat i productivitat alimentària, la Sostenibilitat, el medi ambient i l'economia circular i en l'Economia circular i salut.

Antoni Caimari va exposar el projecte Nutrisalt
Antoni Caimari va exposar el projecte Nutrisalt | Cedida

 

Nutrisalt es basa en l'especialització i la competitivitat

El projecte Nutrisalt és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Reus amb la implicació d'Eurecat, la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); també compta amb la col·laboració del teixit empresarial, com el Clúster de Nutrició i Salut AINS, així com de diferents ajuntaments del Camp de Tarragona.