Pla general de l'empresa IQOXE

Protecció Civil homologa el pla d'autoprotecció d'IQOXE deu mesos i mig després de l'explosió

Considera que «s'han corregit les mancances» de les versions anteriors | Llum verda també al pla de l'Aeroport de Reus

La Comissió permanent de Protecció Civil ha homologat aquest dimecres el pla d'autoprotecció (PAU) de l'empresa química IQOXE, deu mesos i mig després del gravíssim accident químic al Polígon Sud de Tarragona. La llum verda arriba després que l'empresa hagi corregit les mancances detectades en les versions presentades anteriorment, després que al mes de maig sortís a la llum que IQOXE no disposava de cap pla d'autoprotecció en vigor. El pla estava «en tramitació» des de finals de 2019 i ja havia rebut dos informes tècnics desfavorables des de l'any 2017.

Al setembre, el sindicat CGT agreujava les acusacions i apuntava que l'empresa química de la Canonja no només no disposava d'un pla homologat el 2020, sinó que hauria operat «des de l'inici de la seva activitat sense un pla d'autoprotecció homologat, amb el coneixement tant de la mateixa empresa com de l'Administració competent». Un pla, cal recordar, que esdevé un document imprescindible i obligatori per poder operar per a la companyia. IQOXE sempre ha defensat que sí tenia el pla autoritzat, així com tota la documentació en regla.

Llum verda també al pla d'autoprotecció de l'Aeroport de Reus

Protecció Civil no només ha homologat el pla d'IQOXE, sinó que ha donat llum verda a cinc plans d'emergències municipals i un total de 30 d'autoprotecció d'activitats i instal·lacions, entre els quals també es troben els de l’Aeroport de Reus, el de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Entre els 30 PAU aprovats hi ha instal·lacions municipals, residències, esdeveniments i empreses privades. Només quatre d'ells pertanyen a les comarques de Tarragona.

Cal recordar que la darrera reunió de la comissió plenària de Protecció Civil es va celebrar el mes d’octubre, i es van homologar altres 33 plans d’emergències municipals i 150 plans d’autoprotecció.


Comentaris