Pla general dels sanitaris durant la protesta a l'Hospital Joan XXIII

Els sanitaris reclamen «menys aplaudiments i més inversió» per a la sanitat pública a les portes de Joan XXIII

Desenes de professionals es concentren per exigir millores en les considions laborals | La protesta s'estendrà a altres punts del país

Desenes i desenes de treballadors de la sanitat pública, tal com havien avisat que faríen ara fa uns dies, han sortit a fer-se escoltar aquest dimecres a les portes de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. A les 11.00 hores, els professionals han iniciat una protesta a l'entrada del recinte, on han reclamat «menys aplaudiments  i menys inversió» per a la sanitat pública i han exigit una millora de les  condicions laborals  del personal sanitari i de cures. La Mesa Sindical de Sanitat, formada per sis organitzacions sindicals  diferents, és qui ha convocat una concentració que s'estendrà durant el dia d'avui a altres punts del país.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Volem una sanitat  de gestió cent per cent pública, capaç d'eliminar les diferències de condicions laborals entre els treballadors», han reclamat els portaveus sindicals a través d'un manifest unitari. Els sanitaris  han demanat l'adopció «d'unes decisions polítiques que permetin millorar les condicions laborals i equiparar-les als sanitaris dels països del nostre entorn», un pas necessari, reivindiquen, «per a l'operació retorn del talent de casa nostra que ha hagut de marxar a fora».

Els concentrats  han centrat la protesta en el seu suport al sistema de salut públic i el seu rebuig als models privats, i han demanat «que se'ns asseguri una correcta protecció laboral i se'ns reconeguin les malalties laborals» per acabar amb el que consideren un greuge comparatiu. També han demanat acabar amb les traves a la jubilació anticipada i posar fre a «la privatització  massiva» que afecta subsectors com el transport d'ambulàncies «que fa vint anys que viu en una crisi permanent».

La Mesa Sindical de la Sanitat  de Catalunya està formada  pels sindicats CGT, USOC, CATAC, PSI Lluitem!, COS i Infermeres de Catalunya.