Quatre estudiants empaten amb un 9,7 en la nota més alta de la selectivitat a Tarragona

Huc Pentinat, de Reus, diu que no s'ho esperava, tot i reconèixer que els exàmens li havien anat molt bé
Huc Pentinat, de l'IES Lluís Domènech i Montaner de Reus | cedida

Quatre estudiants de la demarcació de Tarragona han empatat amb un 9,7 en la nota més alta de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) d'enguany. Són Sara Villanueva Espelta —de la Salle de Tarragona—; Leo Broadhurst Mallol —l’Institut Ponts d’Icart de Tarragona—; Leyre Andrea Sesé Lorente —l’Institut Torredembarra—; i Huc Pentinat Llurba —l'Institut Domènech i Montaner de Reus. L’Huc explica a l'ACN que esperava treure bona nota, però no pas que fos tan alta. Els pares sempre li han dit que si un se sap organitzar i treballa amb constància obté bons resultats. I així ha estat. Reconeix que ara té un «cacau» al cap. Es va presentar a l’examen del Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) de la UPC. Els resultats els sabrà demà.

L’Huc té molt clar que la seva primera opció és cursar el doble grau de Matemàtiques i Física a la UPC. Reconeix que aquesta prova del CFIS va ser molt difícil i no té clar que l’hagi superat. Aquest dimecres sortirà de dubtes. Com a pla B es planteja tornar als Estats Units —on ja va anar-hi per cursar el 1r de Batxillerat—, a una universitat de Minneapolis.

És el segon de quatre germans, tots ells bons estudiants. Assegura que ser un alumne de deu no significa passar-se les 24 hores del dia estudiant. De fet, l’Huc destina dues hores diàries al seu esport preferit: el salt de perxa. Diu que el període de confinament per la Covid-19 li ha resultat «estressant». Un mes i escaig per preparar les PAU se li va fer massa llarg.

En canvi, per a la Sara Villanueva, una jove de Tarragona, li va resultar beneficiós tot aquest temps extra per estudiar. Creu que el 9,7 es deu en bona part a això. «Posar-se a estudiar amb temps, aquesta és la clau», afirma. Després de molts dubtes ja ho té clar. Estudiarà Medicina a la UB. «Ho he estat pensant tot aquest any i ara no em veig fent una altra cosa», diu.

La Sara feia tennis i ho va deixar per centrar-se en els estudis. En Leo Broadhurst, l’altre tarragoní que ha empatat en la nota més alta a la demarcació, se li planteja el dilema de deixar el futbol sala un cop marxi a estudiar Dret a la UPF. A la selectivitat es va decantar per un exercici sobre l’època de la pesseta i va acabar traient un 10 en l’examen d’història.

Tots quatre, amb humilitat, admeten que estan acostumats a treure bones notes, però saber que són els millors al territori els ha sorprès. La Leyre Andrea Sesé, de Torredembarra, encara no s’ho creu. Reconeix que és una noia molt indecisa. «Fa tres dies que he decidit la meva carrera universitària: faré Bioquímica i Biologia Mol·lecular a la URV», desvetlla.

"Urgent: Últimes dades sobre el coronavirus a les regions de Tarragona i l'Ebre" "Vigilància en 360º: Els Mossos comencen a patrullar el mar de Tarragona"