Pla obert dels científics que estan duent a terme l'estudi de la URV a l'hospital de Reus

Investigadors de la URV lideren un assaig clínic per evitar les complicacions pulmonars de la Covid-19

La recerca es basa en la proteïna que controla les reaccions inflamatòries | L'objectiu és desenvolupar un tractament útil contra els pitjors pronòstics

Ciència  i recerca davant el virus que ha ensorrat el 2020. És l'axioma amb què treballa un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'Hospital Sant Joan de Reus i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) des de fa mesos, amb l'únic objectiu d'arribar a desenvolupar un tractament  mèdic útil per evitar les complicacions pulmonars més greus que causa la Covid-19, i que complica enormement els pronòstics de centenars de pacients.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els científics  de Tarragona lideren un assaig clínic de talla internacional que ara mateix es troba en fase II i es basa en l'anàlisi d'una proteïna, la Gelsolina, que controla la reacció inflamatòria del cos. Els investigadors creuen que aquí rau la clau per millorar la resposta dels pacients  davant la infecció, i creuen que reforçar aquesta defensa en els primers estadis de la malaltia pot evitar les complicacions  més severes als pulmons.

Els investigadors parteixen de la base que, si s'esborren del mapa aquestes complicacions més greus a la zona pulmonar, la mortalitat  de la pandèmia caurà dràsticament i el tractament, per tal, pot marcar un punt d'inflexió importantíssim. Ciència i recerca  contra la pandèmia, també des de Tarragona. L'estudi s'està realitzant en pacients ingressats per Covid-19 als hospitals  Sant Joan de Reus i Joan XXIII de Tarragona.