Una cinquantena d'usuaris estrenen el primer tren ràpid Tortosa-Barcelona que arriba a Sants amb retard

Renfe restablirà les freqüències d'Avant entre Tarragona, Lleida i Barcelona a partir del 21 de setembre

La supressió dels trens de primera hora va provocar queixes dels usuaris que van a treballar a la capital

Renfe restablirà el 21 de setembre les freqüències habituals de trens Avant entre Lleida, Camp de Tarragona i Barcelona. A causa del confinament per la Covid-19, els trens que sortien de Lleida a les set del matí en direcció Barcelona i a les sis de la tarda en sentit invers es van suprimir i això havia generat importants queixes entre usuaris que fan servir aquest servei diàriament per anar a treballar a la capital catalana.

Una usuària, Conxita Font, ha valorat positivament a l'ACN la recuperació del servei perquè és «imprescindible» pels que van a treballar a Barcelona. Això no obstant, ha reiterat la necessitat que Renfe reguli el sistema d'abonaments perquè l'actual és molt complicat de combinar sense tenir pèrdues econòmiques.

El confinament del març va suprimir alguns dels trens Avant que connecten Tarragona i Barcelona 

Renfe destaca que amb la recuperació dels dos serveis els viatgers de la relació entre Lleida i Barcelona disposen de pràcticament 30 serveis diaris d'alta velocitat. Segons la companyia, la recuperació dels serveis es realitza de forma progressiva en funció de la demanda que s'està registrant.

Des que es van retallar les freqüències durant el confinament per la Covid-19, usuaris lleidatans i tarragonins d'aquests trens que cada dia els fan servir per anar a treballar a Barcelona s'havien queixat en reiterades ocasions. Tot i no estar constituïts oficialment en cap plataforma, asseguren que són uns 200 els qui comparteixen queixes i inquietuds.


Comentaris