Imatge del Complex Industrial de Repsol al poligon nord

Repsol invertirà 18 milions d'euros per reduir les emissions durant els pròxims cinc anys

De cara al 2050, la companyia vol ser totalment lliure d'emissions

Repsolinvertirà 18.300 milions d'euros fins entre 2021 i 2025  per impulsar la transició energètica i reduir un 12% les emissions durant els pròxims cinc anys. La companyia, que aquest dijous ha presentat el seu pla estratègic  pel període 2021-2025 a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), assegura que la inversió es destinarà a «descarbonitzar la cartera d'actius» i apostar per «un nou model operatiu».

De cara a  2030, el grup energètic vol reduir un 25% les seves emissions, mentre que el 2050 té intenció de reduir-les a  zero. Dins el nou pla estratègic, Repsol ha anunciat que destinarà 5.500 milions d'euros –el 30%  del total- a iniciatives baixes en carboni fins al  2025.

Pel conseller delegat de la companyia, Josu Jon Imaz, el nou pla suposa fer «un pas significatiu cap a l'objectiu de ser una companyia de zero emissions, seguint una ruta rendible i realista». «Serem més eficients, incrementarem els nostres objectius de generació renovable i impulsarem la producció de productes amb una empremta de carboni baixa, neutre o negativa», ha afegit el directiu.


Per altra banda, Repsol assegura que mantindrà la remuneració als accionistes «entre les millors del sector i de l'Íbex-35». Segons figura al pla, el dividend en efectiu passarà a ser de 0,6 euros per acció als 0,75 euros per títol.