Els arquitectes de Tarragona alerten: Els riscos que poden tenir les obres si segueixen aturades

El COAATT ha fet un comunicat arran de la decisió del govern espanyol d'allargar l'estat d'alarma
El COAATT alerta del risc que tenen algunes obres paralitzades | Laia Solanellas

Les obres aturades, per la crisi del coronavirus, poden tenir risc per la població. Així ho anuncia el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) en un comunicat que alerta d'aquesta perillositat arran de la decisió del govern central de paralitzar l'activitat al sector de la construcció a través Reial Decret aprovat el passat 29 de març i que prorrogava l’altre ja aprovat quinze dies enrere. 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els problemes en l'aturada de les obres

Una de les principals problemàtiques que hi havia en l'activitat al sector és complir amb algunes mesures de seguretat bàsiques per evitar el contagi del coronavirus, com mantenir la distància. Així ho va fer saber el COAATT al govern i va demanar regular al màxim l'activitat.

Després d'això torna a alertar de la problemàtica derivada dels riscos que poden comportar obres paralitzades, en especial les que presenten riscos a les persones, com són les rehabilitacions de façanes o elements d'estructura, ja que poden provocar despreniments d'elements a la via publica, l'esfondrament d'algun element estructural o filtracions d'aigua pluvial.

Per aquest motiu, es recomana als tècnics deixar constància de qualsevol risc que es consideri, amb una adequada descripció i detall del mateix, fent extensiva la comunicació per escrit al promotor o l'administrador de la finca, en el cas de Comunitats de Propietaris.

Els especialistes en seguretat i salut a les obres de construcció recomanen que la possibilitat de contagi de la Covid-19 es tracti a totes  les obres igual que es faria amb un risc greu. En aquest sentit,, demanar a la constructora i a la seva empresa de riscos laborals l’avaluació biològica del risc i que aquesta informació sigui donada a tots els treballadors de l’obra. 

  

"🏥 Preocupació entre les infermeres de TGN: L'avís al govern si es fa el desconfinament" "🔴Inspecció de Treball dona la raó als sanitaris: més i millors equips de protecció"