Façana de l'Hospital de Santa Tecla, a Tarragona

Segona onada: Salut mou fitxa i l'hospital de Santa Tecla també ingressarà pacients aguts de Covid-19

Les dades més recents obliguen a adaptar un nou Pla de Contingència | També s'activen dos nous espais sociosanitaris

Salut s'encomana a  Santa Tecla per muscular la resposta a la Covid-19  en plena etapa inicial de la segona onada del virus. Ho fa de forma literal, després d'anunciar que l'hospital tarragoní també ingressarà pacients aguts positius per Covid-19 i s'activa de facto una nova fase del Pla de Contingència hospitalari a la  Regió Sanitària del Camp de Tarragona. Les mesures entren en vigor de forma immediata.

Fins ara, només els hospitals de Joan XXIII i el Sant Joan de Reus eren qui acollien i concentraven els pacients infectats, però l'auge reiterat de les darreres setmanes ha obligat a activar també els recursos de l'Hospital de Santa Tecla  per reforçar la resposta coordinada. «Les dades actuals ens fan prendre aquesta mesura», ha confirmat el gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, Ramon Descarrega, en anunciar la mesura.

Ramon Descarrega: «Ens hem d'avançar per sonar resposta a la pandèmia»

Els dos hospitals que ja acollien pacients de  Covid-19 seguiran concentrant els casos més crítics, mentre que el suport de Santa Tecla passarà per ingressar a planta els pacients amb pronòstic agut. En paral·lel, també es reforça l'atenció sociosanitària  amb l'habilitació dels espais del Vendrell i Tarragona Llevant, que complementaran la feina que ja s'estava fent al Sociosanitari Francolí de Tarragona i al Sant Joan de Reus.

Descarrega ha valorat que «ens hem d'avançar i hem d'optimitzar els nostres recursos» sanitaris «per donar resposta a cada moment de la pandèmia», i per tant de garantir anticipació, mans i llits. La mesura suposa un gir estratègic per tornar a apujar la intensitat i l'exigència sanitària en una etapa de màxima dificultat, set mesos després de l'esclat de la primera onada.