Una infermera administrant la vacuna d'AstraZeneca

Administren les primeres vacunes d'AstraZeneca al personal essencial del Camp de Tarragona

S'han habilitat tres punts de vacunació | Els Mossos d'Esquadra es vacunaran a la comissaria de Campclar

Les primeres vacunes d'AstraZeneca ja s'han posat a la regió sanitària del Camp de Tarragona. El CAP Nou Tarraco de Tarragona, una carpa habilitada a Cambrils  i el punt de vacunació de l'Hospital Pius de Valls han estat els punts de vacunació on s'han administrat els primers vaccins. En total, hi ha 37 punts distribuïts arreu del territori català. 

La vacuna s'ha destinat a immunitzar personal essencial com treballadors de les oficines de farmàcia, psicòlegs clínics, fisioterapeutes, logopedes, nutricionistes, SAD i també els cossos de seguretat i emergències. Els Mossos d'Esquadra es vacunaran a la comissaria de Campclar. El personal essencial que es vacuna amb AstraZeneca es convoca mitjançant SMS on se li indica el punt de vacunació i la franja horària en què pot vacunar-se. 

Al Camp de Tarragona s'han repartit 2.000 dosis en els tres punts de vacunació i la comissaria dels Mossos. Al CAP Nou Tarraco 900, al punt de vacunació del Pius Hospital de Valls 100 i a la carpa de Cambrils 800. A la comissaria se n'administraran 200.

Ramon Descarrega, gerent de la regió sanitària, ha afirmat que «aquesta és una nova vacuna que amplia les possibilitats en l’estratègia de vacunació a la nostra regió. Esperem que la disponibilitat de vacunes faci que ens encaminem cap a la immunitat col·lectiva. Vacunar-se és un acte individual però de responsabilitat col·lectiva, ja que no només és per no patir la malaltia sinó també per evitar transmetre-la»

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Comença la vacunació a les Terres de l'Ebre

La gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà ha explicat que s'han programat fins a 500 vacunes d'AstraZeneca aquesta setmana al territori. Al llarg de la setmana vinent se n'esperen una xifra similar, però es preveu que augmenti les setmanes següents. 

El primer punt de vacunació que s'ha habilitat és al Casal Municipal Hort de Cruells de Roquetes i ja s'han vacunat uns 130 professionals de l'àmbit sociosanitari. En les pròximes setmanes també s'habilitaran més espais de vacunació per no alterar l'activitat dels CAP.  A partir de divendres se citarà els usuaris per evitar aglomeracions. 

Estan llestes també 200 vacunes per administrar aquest dijous als Mossos  i s'anirà citant policies locals i Bombers  quan arribin els censos d'estos professionals.