El jutge dona la raó a una sanitària de Joan XXIII obligada a treballar malgrat ser vulnerable a la Covid-19

L'auxiliar té una malaltia respiratoria crònica i reclamava l'exempció temporal | La sentència, inèdita
L'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus | Àngel Ullate

Sentència judicial inèdita a les comarques de Tarragona. El Jutjat Contenciós-Administratiu número 1 de la ciutat ha donat la raó a una auxiliar d'infermeria de l'Hospital Joan XXIII que reclamava estar exempta de treballar al centre mentre duri la pandèmia de la Covid-19 per ser especialment vulnerable al virus: es tracta d'una sanitària que pateix una malaltia respiratòria crònica i també pateix esclerosi múltiple.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

L'hospital, però, havia obligat a l'auxiliar a presentar-se al seu lloc habitual, la planta cinquena de Joan XXIII —i on pocs dies després van començar a aflorar casos positius entre els pacients— per reforçar l'assistència sanitària i donar resposta a l'emergència. Aquest divendres, 3 d'abril, el jutge ha donat la raó a la treballadora i li ha reconegut el seu dret a no treballar per tal de protegir la seva salut d'un risc elevat.

 

Covid-19: CGT denuncia que hi ha sanitàries embarassades en risc a l'Hospital Joan XXIII

Es tracta de la primera vegada que s'aplica una sentència d'aquestes característiques, i ara l'Institut Català de la Salut (ICS) té tres dies per presentar les al·legacions que consideri oportunes. Des del sindicat CGT Sanitat, qui ha abanderat la causa de la denunciant, han alertat que el 'modus operandi' de la direcció del centre s'estaria repetint també amb sanitàries embarassades i, per tant, també considerades en risc.

 

El sindicat demana a la direcció de Joan XXIII que «faciliti permisos laborals» excepcionals a aquestes sanitàries vulnerables al virus per embaràs, exigeix «una rectificació urgent de l'ICS» i els emplaça a «eximir d'anar a treballar als nostres companys que es troben en situació d'especial vulnerabilitat» davant la Covid-19.