Crítiques contra el conseller Calvet per una piulada sobre la qualitat de l'aire

Una piulada del conseller de Territori i Sostenibilitat provoca crítiques i insults

 

El govern de la Generalitat assegura que controla la qualitat de l'aire d'arreu de Catalunya de manera constant i, especialment, a l'àrea metropolitana de Tarragona després de l'explosió a IQOXE. A les xarxes s'ha posat en dubte l'eficiència d'aquests controls arran d'una piulada del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, mostrant una estació de mesurament de Sabadell per explicar-ho.

 

La piulada mostra una de les estacions a través de les quals des de Medi Ambient es mesura la qualitat de l'aire, unes dades que, segons Calvet, mostren que «els valors detectats estan dins la normalitat, similars als de la resta de dies». El fet que l'explicació per calmar la població s'hagi fet il·lustrant-la amb una estació on es pot veure clarament l'escut i el nom de l'Ajuntament de Sabadell ha generat, principalment, comentaris entre crítics i irònics.

 

 

«No m'ho crec», «de geografía ibas cojo» o «ens ha arribat fins a Sabadell, l'explosió de Tarragona?» són algunes de les respostes que ha recollit la piulada, com també insults directes contra Calvet. Unes hores després, i amb la mateixa intenció de calmar la població en relació amb la qualitat de l'aire, Calvet ha compartit la imatge de l'aplicació AireCat recomanant descarregar-se-la «si voleu fer un seguiment de l'aire» amb actualització de dades cada hora.

 

Al fil de respostes de la primera piulada del conseller, des del perfil del departament de Territori, s'ha enllaçat el web de Medi Ambient des del qual «es pot fer la consulta de la qualitat de l'aire en temps real a Catalunya i, en concret, a l'àrea afectada per l'accident de Tarragona gràcies a la xarxa de mesurament». Segons les dades d'aquest enllaç de les quatre de la tarda, totes les estacions de mesurament del Camp de Tarragona registren una qualitat de l'aire 'bona', la qualificació màxima.

 

De les més de setanta que hi ha a tot Catalunya, només cinc es troben en un nivell intermedi, el de situació 'regular' —Sant Vicenç dels Horts, Montcada i Reixac, Manlleu i tres de Barcelona— i una en situació 'pobra', que és la més dolenta de les tres possibles, i és la de Granollers.

"🔴NOVETATS EXPLOSIÓ: Les noves mesures del Govern per emergències" "📢A FONS: L'explosió química posa en evidència els canals de comunicació actuals"