La URV concedirà 30.000 euros en beques per a estudiants amb dificultats econòmiques

El centre oferirà més places en graus i màsters de cara al pròxim curs acadèmic
La URV compta amb diversos Campus repartits arreu del territori. En aquesta imatge, el Sescelades de Sant Pere i Sant Pau | Àngel Ullate

La Universitat Rovira i Virgili ha confirmat la concessió de més de 28.000 euros en concepte de beques per a pagar les matrícules de 24 estudiants de grau amb dificultats econòmiques que així ho van demanar. El darrer Consell de Govern ha donat llum verda a la decisió, que ha respost de manera positiva gairebé el 90% de les sol·licituds presentades per l'alumnat de la URV.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les matrícules universitàries de la Rovira i Virgili, que poden superar els 2.000 euros amb facilitat en funció del grau que s'estudiï, suposen una despesa difícil de sufragar per a molts alumnes, i és una de les causes més habituals de l'abandonament dels estudis de desenes d'universitaris. Des del rectorat de la Rovira i Virgili, conscients de la situació, mai han amagat la voluntat de posar facilitats a l'accés universitari de tothom amb mesures al seu abast com aquests ajuts extraordinaris.

 

La URV augmenta el nombre de places disponibles en estudis de grau i màster per al curs vinent

El mateix Consell de Govern de la universitat pública de Tarragona ha aprovat dues altres decisions rellevants. Una d'elles és la voluntat ferma de deixar de ser col·legi electoral, després de viure amb perplexitat l'episodi de principis d'abril on la Junta Electoral va forçar-los a retirar, de cara a les eleccions generals del passat diumenge, els llaços grocs que hi penjaven des de finals del 2017 al Campus Catalunya.

 

En segon lloc, també ha servit per confirmar que l'oferta de places disponibles per a estudis de grau i de màster de cara al curs vinent serà més elevada que l'actual. Augmentaran en 85 i 55, respectivament, i el ventall final que ha obert la URV a partir d'ara és de 3.500 places de grau i 1.710 de màster.

 

També et pot interessar

"REPORTATGE | Treballadors sota mínims: la precarietat marca el ritme del mercat laboral" "NOVA RUTA: L'aeroport de Reus arrenca una nova ruta a Rússia!"