La URV inicia un estudi sobre l'efecte del confinament en l'alimentació, l'obesitat, l'ansietat i la depressió

Els investigadors faran enquestes a la població i ho compararan amb els resultats d'altres països
La URV inicia un estudi sobre l'efecte del confinament | iStockPhoto

Els investigadors del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han iniciat un estudi sobre l'efecte del confinament de la població, per la crisi de la Covid-19. Se centrarà a determinar la repercussió en l'alimentació, si ha afectat l'obesitat i el sobrepès, i també en aspectes psicològics relacionats amb l'ansietat o la depressió.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Es faran enquestes a la població, primer a l'estat espanyol i després, en una segona fase, a països europeus i llatinoamericans on s'han aplicat estratègies de confinament diferents. En la primera fase es demana la col·laboració de 3.000 persones.

El mateix grup treballa també en un estudi europeu que valori l'efecte del confinament a més llarg termini i sobre l'evolució de factors de risc metabòlic i patologies associades. De moment, es treballa amb investigadores i investigadors de la Universitat de Ionannina (Grècia) i de l'Imperial College de Londres (Regne Unit).

"La preocupant xifra d'accidents laborals a les comarques de Tarragona" "El TSJC es fa enrere a última hora i dona l'esquena a molts sanitaris"