La URV acull 300 professionals en unes jornades de formació sobre la psicosi en joves

L'organització va a càrrec de l'Hospital Universitari Pere Mata i tindran lloc aquest dijous, 13 de juny
El trastorn psicòtic afecta un 3.5% de la població en algun moment de la seva vida | Cedida

Més de 300 professionals es donaran cita aquest dijous, 13 de juny, en unes grans jornades de formació sobre el trastorn de la psicosi en joves a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Tindrà lloc a partir de les 09.00 hores a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, a Reus, i la seva organització va a càrrec de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata. Habitualment, les jornades d'aquestes característiques són trimestrals i desperten l'interès d'un gran nombre de professionals en la matèria.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Està prevista la realització de tres taules rodones durant tot el matí amb nombrosos psicòlegs i psiquiatres, i tractaran sobre la vinculació entre els trastorns en adolescents i l'abús del cànnabis, la intervenció familiar o diverses eines de rehabilitació psicosocial. L'objectiu és millorar la detecció precoç i el tractament tan bon punt es detectin els primers símptomes de trastorns psicòtics en joves entre els 14 i els 35 anys, quan, segons els experts, comencen les primeres manifestacions de la psicosi.

 

Un 3'5% de la població de Catalunya pot patir algun trastorn psicòtic durant la seva vida, alerten els experts

Segons l'Institut Pere Mata, la psicosi afecta a Catalunya a 18 de cada 100.000 persones, i es calcula que un 3'5% de la població pot patir algun trastorn relacionat amb la patologia al llarg de la seva vida. Des de la Generalitat emplacen a coordinar una resposta conjunta amb dispositius sanitaris, socials, educatius i comunitaris a escala local per donar una resposta adequada als casos detectats, que poden arribar a desencadenar en malalties mentals greus com és el cas de l'esquizofrènia.

 

L'Institut Pere Mata proposa les jornades per formar desenes de professionals de la salut mental en aquesta àrea, i poder actuar amb més recursos davant un cas d'aquesta natura. Els trastorns psicòtics, expliquen, responen a una pèrdua de contactre amb la realitat des de diverses percepcions falses i al·lucinacions a través dels sentits.

 

També et pot interessar