La URV escala al podi de les millors universitats espanyoles en docència i recerca

El 80% dels exalumnes troben feina quatre anys després | L'any passat ocupava el quart lloc
Imatge d'arxiu del Campus Catalunya de la URV | Àngel Ullate

La Universitat Rovira i Virgili (URV) apareix enguany, per primera vegada, en el top-3 de les millors universitats en recerca i en qualitat docent de tot l'Estat espanyol. És una de les principals conclusions de l'U-Ranking 2020 que s'ha conegut aquest divendres, on els indicadors tarragonins en innovació, investigació i docència milloren respecte a l'any passat i superen amb escreix la mitjana estatal de les 70 universitats analitzades en l'estudi.

Els indicadors de la Rovira i Virgili són especialment positius en qualitat de docència, avaluacions i nombre d'estudiants estrangers, i la universitat pública de Tarragona també supera amb escreix la mitjana de les universitats estatals en l'atorgació de fons públics de recerca europeus. De la classificació es llegeix entre línies una consolidació clara de la URV com una universitat jove en creixement amb un prestigi a l'alça i un professorat de gran qualitat professional.

El 80% dels exalumnes de la URV troben feina quatre anys després de graduar-se

Aquesta tercera posició, que és compartida amb altres centres que han obtingut la mateixa puntuació, es complementa amb una altra dada rellevant: que el 80% dels exalumnes de la URV es troben treballant quatre anys després de la carrera, la majoria dels quals en la categoria professional que els correspon en qualitat de titulats de formació superior.

De l'informe s'extreu que la branca d'estudis amb una taxa d'ocupació més alta són els relacionats amb les ciències de la salut, mentre que, per contra, els estudis d'Arts i Humanitats són els que generen una taxa d'ocupació laboral més baixa entre els seus graduats.

"Última hora: Tarragona registra més casos de coronavirus en les últimes hores" "La primera en la història: La FEHT té una nova presidenta"