NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Foto de família de l'acte de benvinguda als infants i familíes a l'Ajuntament de Reus

Una vintena de famílies del Camp de Tarragona acullen infants sahrauís a l'estiu

El projecte solidari Vacances en Pau permet a famílies acollir durant l'estiu a infants sahrauís

Com ja és recurrent durant els estius, un any més diverses famílies del camp de Tarragona acullen a infants del Sàhara per oferir-los un estiu diferent fora dels campaments de refugiats. Enguany un total de 22 famílies han acollit a 23 nens i nenes per fer-los passar un estiu diferent durant uns mesos a les comarques tarragonines.

 

Vacances en Pau, una oportunitat per fugir dels camps de refugiats

De la mà del projecte Vacances en Pau amb la col·laboració l'Associació Hammada i la Delegació del Front Polisario a Catalunya, volen apropar la situació del poble sahrauí a la ciutadania catalana amb un projecte solidari d'estiu.

Una vintena de nens i nenes del Sàhara passaran l'estiu al Camp de Tarragona
Una vintena de nens i nenes del Sàhara passaran l'estiu al Camp de Tarragona | Laia Riba

 

Vacances en Pau permet oferir un suport d'acompanyament a aquests infants que es converteixen en altaveus de la situació al Sàhara. Un descans dels camps de refugiats perquè els nens i nenes puguin gaudir d'un estiu com tots els infants es mereixen.

El Camp de Tarragona es bolca amb la causa sahrauí

Ja fa diverses dècades que es porta a cap aquesta iniciativa i l'Ajuntament de Reus col·labora amb el programa, per aquest motiu ahir dia 24 de juliol es va portar a cap la benvinguda institucional al saló de plens del consistori on famílies acollidores i infants van gaudir d'un berenar.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha destacat la importància «de la continuïtat d'aquest projecte solidari amb unes vacances fora del context dels camps de refugiats i amb una oportunitat de gaudir d'activitats lúdiques amb famílies acollidores».

Els nens i nenes passen les vacances en diferents municipis de les comarques tarragonines
Els nens i nenes passen les vacances en diferents municipis de les comarques tarragonines | Laia Riba

 

Una vintena de famílies acullen infants sahrauís

Vacances en Pau es converteix en una expressió de solidaritat tranquil·la, discreta però útil tant pels infants com pel que poden aportar aquests nens i nenes a les famílies que els acullen.

El coordinador Vacances en Pau, Jaume Duran, ha comentat que en aquesta edició han augmentat les famílies acollidores i han arribat de noves que aposten per aquest projecte, ha remarcat que «tenim infants repetidors i de nous» i «encara que l'adaptació pot ser un problema per les dues parts, enguany no hem tingut casos destacables».

 

Més de 40 anys en camps de refugiats

L'acte ha comptat amb l'assistència de Mah Lahdih, delegat del Front Polisario, que ha volgut recordar la situació que des de fa més de 40 anys viu el poble sahrauí amb campaments de refugiats i en unes condicions precàries. Per aquest motiu Vacances en Pau és fer possible el somni d'una vintena de nens i nenes de gaudir d'unes vacances diferents.


Comentaris