Imatge d'un TikTok realitzat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Els vídeos de TikTok que han aixecat polseguera a l'Hospital de Joan XXIII

L'hospital ha iniciat una investigació | El perfil de Twitter @doctor_Papaya ha difós els vídeos

Durant la pandèmia els vídeos a les xarxes socials han anat en augment i, una de les més beneficiades, ha estat TikTok. Aquesta fusió, però, ha estat la responsable d'aixecar polseguera al voltant de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'enregistrament d'aquestes imatges a l'interior i exterior del recinte de l'hospital tarragoní han estat habituals des de l'inici de la pandèmia i, ara, des de Joan XXIII s'ha obert una investigació en considerar aquest tipus d'imatges inapropiades, a més de sortir dins de les instal·lacions i amb l'uniforme de l'hospital, segons explica el Diari de Tarragona. En finalitzar la investigació, es prendran les mesures corresponent davant la situació viscuda. A més, els treballadors i treballadores del centre ja estan informats sobre la investigació a través de la intranet.

Les infermeres, «burlant-se dels morts»

El responsable de treure alguns vídeos ha estat el perfil negacionista de la Covid-19 anomenat 'Dr Papaya. (Coronafraude)' a Twitter. En l'últim que ha compartit ,i té fixat al seu perfil, es pot veure el missatge «Les infermeres de l'hospital Joan XXIII de Tarragona, hospital on estan ingressats uns coneguts, burlant-se dels morts». 

En aquest s'identifiquen quatre treballadores de l'hospital tarragoní amb l'uniforme posat i, una d'elles, agitada en un dels llits representant un mort. La música que acompanya al vídeo de TikTok, a més, és la ja popular cançó que acompanyava els quatre africans ballant amb un taüt. El vídeo compta amb més de 86.000 reproduccions a Twitter i s'ha fet viral a la xarxa.

El mateix perfil de Twitter ha anat posant vídeos de diversos treballadors de l'Hospital Joan XXIII fent vídeos a TikTok. Fins i tot, en un d'ells posava el missatge «Ja heu fet fora a aquestes contagiadores, @hjoan23? Policia urbana de Tarragona, ja heu anat a multar-les? Faré de 'policia de TikTok' fins que feu alguna cosa».


Comentaris