La campanya de cavunes contra la grip d'enguany estarà marcada per la Covid-19

La Xarxa Santa Tecla distribuirà 25.000 vacunes contra la grip comuna entre el Baix Penedès i el Tarragonès

L'atenció primària se'n farà càrrec | La campanya, enguany marcada pels repunts de la Covid-19

La Xarxa Santa Tecla ja s'ha començat a bellugar per arribar en les millors condicions a la campanya de vacunació contra la grip més important de les darreres dècades a causa de la incertesa de la Covid-19. L'empresa de salut ha anunciat que calcula posar vora les 25.000 vacunes en els seus centres d'atenció primària (CAP) del Baix Penedès i el vessant nord del Tarragonès entre mitjans d'octubre i finals de novembre.

La prioritat d'aquestes vacunacions apunta als sectors de la població considerats de risc —gent gran, o amb patologies prèvies, o dones embarassades—, que seran els primers a rebre les seves dosis. De cara a novembre, s'espera que altres sectors de la població general i la gent jove també s'interessi per rebre-la en un context de pandèmia on tota cobertura immunitària és d'especial importància.

Com a novetat d'enguany, i per tal de garantir totes les mesures de protecció i limitació d'aforaments, en molts casos s'habilitaran espais addicionals externs als CAP per posar les vacunes, i per tant allunyar l'activitat de les mostres de PCR que també fa l'atenció primària cada dia. Les àrees bàsiques de salut que mouran aquesta bossa de 25.000 vacunes són la de Tarragona Llevant, Vila-seca, Torredembarra, el Vendrell, l'Arboç i Calafell.


Comentaris