Els afectats de la cooperativa de l'Aleixar demanen indemnització a la Generalitat

Creuen que Economia va fallar en el control que havia de fer a la secció de crèdit

Els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar demanaran que  la Generalitat de Catalunya els indemnitzi amb 1.200.000 euros per la seva responsabilitat patrimonial  en l'escàndol, i estan disposats a arribar a la justícia ordinària per aconseguir-ho.

Segons ha avançat aquest dissabte 'RAC1' i ha pogut confirmar TarragonaDigital.com, els socis de la secció de crèdit que van perdre tots els estalvis que tenien dipositats en l'entitat, demandaran el govern català perquè consideren que va fallar en la seva tasca de control a la Cooperativa de l'Aleixar.

Els socis defensen que la Generalitat ja va trobar irregularitats greus l'any 2011

Tot plegat, segons els socis, malgrat que l'any 2011 el Departament d'Economia del govern de Catalunya ja va detectar algunes irregularitats. Aquell any, dos tècnics de l'esmentada conselleria ja van completar una inspecció, que va detectar anomalies de gravetat  en el funcionament de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar.

Malgrat això, però, els socis defensen que no es va tornar a fer cap inspecció fins ara fa un any, al mes de juliol de 2018; per tant, set anys després de la primera. L'informe d'inspecció econòmica de 2011 és, doncs, la base de la demanda dels socis de la cooperativa aleixarenca; un document que està inclòs en la causa que investiga Maria Àngels Salvat, fins l'any passat directora de la secció de crèdit ara fallida i investigada per, presumptament, haver desviat 2,4 milions d'euros a una 'caixa B', des d'on hauria fet transferències cap a comptes d'ella i el seu marit.

Una indemnització de més d'un milió d'euros

En base a tot plegat, doncs, i en paral·lel a la investigació judicial, que segueix el seu curs, els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aleixar demanen a la Generalitat de Catalunya que els indemnitzi amb més d'1.200.000 euros en concepte de responsabilitat patrimonial.