Imatge del Mercat de Nadal de Riudoms

El tradicional Mercat de Nadal dona el tret de sortida a les festes nadalenques de Riudoms

Reactivar i dinamitzar el petit comerç local, gran objectiu de l'Ajuntament | El fil musical als carrers comercials serà la principal novetat d'un Nadal atípic

Serà un Nadal atípic, però especial. Riudoms ja batega i respira esperit nadalenc, a les portes d’unes festes que es preveuen recollides i mesurades, però amb la il·lusió i alegria intacta d’unes dates assenyalades. Aquest 2020, immersos en plena pandèmia de la Covid-19, l’ajuntament riudomenc ha preparat diverses activitats i actuacions clau, amb la voluntat de reactivar i dinamitzar els petits comerços locals i afrontar uns mesos durs, encara difícils, amb optimisme i esperances renovades.

Enguany, la Cistella del Comerç Local, el Mercat de Nadal, les llums i els sons nadalencs seran els punts forts de la campanya de Nadal a Riudoms, plena de grans regals, productes locals i molta solidaritat. Precisament, les butlletes de la cistella ja circulen pel municipi per a totes aquelles persones que vulguin participar en el sorteig d’un gran premi, valorat en uns 2.000 euros, format per tot un assortit de productes dels diferents comerços adherits.

El sorteig, en aquest cas, es farà l’últim dia de l’any de la mà de l’Home dels Nassos i, aquest 2020, a diferència d’anys anteriors, no només s’han convidat a participar-hi als comerços d’aparador, sinó que la convocatòria s’ha obert a totes les empreses del municipi. En total, ja són una cinquantena de comerços i empreses els que s’hi han adherit.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El Mercat de Nadal, tret de sortida a les festes

El tradicional Mercat de Nadal de Riudoms, per la seva part, se celebrarà aquest mateix cap de setmana, 12 i 13 de desembre, amb diverses parades dels comerços locals instal·lades a la plaça de l’Església i la voluntat de dinamitzar les compres entre veïns i veïnes, o visitants, això sí, seguint com sempre amb les mesures sanitàries establertes per les autoritats. Dissabte, a les 18.00 hores, la plaça acollirà l'esperada encesa de l'enllumenat de Nadal, amb l'acompanyament audiovisual dels alumnes de l'Escola Municipal de Música, i els més petits podran visitar el corral que s'hi instal·larà, així com 'El gran tió'. Enguany, la gran novetat de la 15a edició del mercat nadalenc serà la presència dels productors d'oli locals, que vendran els seus productes en diverses parades.

Diumenge, en paral·lel al mercat, s'oferiran visites guiades a la Casa Pairal Antoni Gaudí, en petit grup i durant tot el matí. Durant la visita també es podrà veure l'exposició permanent dedicada al mestre i formada pels gravats de l'escultor Joan Matamala i Flotats, col·laborador de l'arquitecte i principal autor del grup escultòric de la façana del Naixement de la Sagrada Família. Per a la visita, cal fer reserva online a riudomsturisme.cat, trucant a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Riudoms (977 85 03 50) o el mateix diumenge, 13 de desembre, a la Casa Pairal, fins a exhaurir les places.

La Marató de TV3, present

El Mercat de Nadal, a més, acollirà la Rifa de la Marató, destinada a una Marató de TV3 que enguany se centra en la investigació del coronavirus. Les butlletes es podran comprar dissabte i diumenge, a les diferents parades del mercat nadalenc.

El fil musical, gran novetat

El fil musical pels carrers del municipi serà la principal novetat del Nadal 2020 a Riudoms. Amb la voluntat d’acompanyar el petit comerç, el consistori ha desplegat un fil musical per les principals vies comercial de la vila, per tal de dinamitzar encara més les dates nadalenques. La música, concretament, començarà a sonar a partir d’aquest dissabte, 12 de desembre, al compàs de les llums de Nadal i la decoració nadalenca que l’Ajuntament ofereix als establiments comercials que participen en la Campanya.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç Local, Inma Parra, explicava que «per motivar la compra i el consum als comerços i empreses del poble, des de la Taula de Comerç Local va sorgir la idea d’acompanyar les llums de Nadal dels carrers amb aquest fil musical ambiental de nadales». L’alcalde, Sergi Pedret, reblava: «Enguany, més que mai, des de l’Ajuntament estem prioritzant la línia de promoció econòmica i municipal i, per aquest motiu, apostem per una campanya de Nadal forta al nostre poble». Amb tot, bones festes, molta salut i bon Nadal a Riudoms!


Comentaris