Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Riudoms

L'Ajuntament de Riudoms aprova els pressupostos per al 2021 amb un ampli consens

Dos eixos principals, l'economia i l'ajuda social, defineixen els comptes del municipi | El consistori aposta per les energies renovables

Riudoms ja té aprovats els pressupostos per al 2021. El Ple extraordinari del passat 29 de desembre va finalitzar amb un ampli consens  de la majora de grups municipals que van donar el vistiplau als comptes per a l'any que ve.

L'ajuntament precisa que es tracta d'uns pressupostosadaptats a la situació de pandèmia, «prioritzant
l’acompanyament social i  promoció econòmica municipal». En aquest sentit, destaca l'augment econòmic en les partides socials, equilibrat amb una disminució de dotació en partides de serveis no bàsics.

Aquesta baixada de pressupost correspon a les àrees de  festes, fires, joventut, cultura o comunicació, ja que es preveu que molts esdeveniments  que concentren una gran afluència de  públic no es podran celebrar com és habitual. El consistori remarca que aquest equilibri pressupostari s'ha fet possible sense augmentar els impostos dels ciutadans.

Dos eixos d'actuació: economia i persones

Les grans accions que es recullen als pressupostos  del 2021 es divideixen en dos eixos principals: la dinamització econòmica del municipi i les  persones.

A la primera línia s'inclou la rehabilitació de la segona planta de les  Escoles Velles, amb l'objectiu d'ubicar-hi un espai  de  dinamització econòmica a nivell comercial, empresarial, d'ocupació i emprenedoria. Aquestes obres comptaran amb un pressupost de 475.000 euros.

Per altra banda, també es preveu modificar el pla d'aparcaments i adequar les zones d'estacionament de vehicles per tal de facilitar l'accés al centre de la vila. Aquesta acció comptarà amb un pressupost estimat de 115.000 euros.

La segona línia, dirigida a la  vessant social i a l'acompanyament a les persones; preveu ampliar la dotació d’assistència als Serveis Socials, prestats des del Consell Comarcal del Baix Camp. A aquesta quantitat també se li sumaran les subvencions destinades a entitats que es dediquen a l'ajuda social dins el municipi. 

Altres accions que s’inclouen al pressupost són la millora de l’accessibilitat i de recursos inclusius a la
casa de la vila, destinant-hi uns 130.000 euros, i l’adequació de  parcs infantils amb elements de jocs adaptats i un espai pícnic amb uns 40.000 euros.

Aposta per les energies renovables

Així mateix, els comptes també preveuen els recursos de les  entitats locals, que mantenen o augmenten les subvencions directes. Pel que fa a les entitats esportives, s'eliminen els preus públics per a l'ús de les instal·lacions esportives municipals.

A banda de les dues línies prioritàries, l'Ajuntament de Riudoms vol avançar en l'àmbit de la planificació urbanística. El pressupost destinarà 20.000 euros al procés de  participació ciutadana, que servirà per assentar les bases de redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El consistori també aposta per la sostenibilitat, destinant 170.000 euros  a implantar les  energies renovables i instal·lar punts de càrrega  per a vehicles elèctrics. De la mateixa manera, es destinaran 15.000 euros a la redacció d’un Pla de mobilitat segura i sostenible.

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, explica que «El pressupost és una  planificació, així que incorporarà, quan calgui, altres projectes que s’estan treballant a hores d’ara, com accions en habitatge social».