Avancen les obres de rehabilitació de les Escoles Velles de Riudoms

S'apropa l'etapa final de la primera fase de les obres

 

L'alcalde de Riudoms, la regidora de Cultura i el Regidor d'Urbanisme a les obres de rehabilitació de les Escoles Velles | Cedida

 

 

La rehabilitació de les Escoles Velles de Riudoms és un dels projectes més importants d'aquest municipi, valorada en mig milió d'euros, aproximadament. Les obres, ja iniciades l'any passat, avancen fins a apropar-se a l'etapa final de la primera fase del projecte. Els espais treballats han sigut, principalment, la planta baixa i la primera, en les quals s'ha hagut de treballar sobre la normativa d'accessibilitat i les exigències de seguretat requerides. Un nucli de comunicació, l'escala i l'ascensor han sigut les principals modificacions estructurals realitzades.

 

 

Les entitats del municipi han col·laborat en el projecte

Han sigut moltes les entitats de Riudoms que han col·laborat en aquest important projecte. Des d'àmbits molt diferents, la col·laboració i cooperació de totes elles ha permès que les obres avancin de manera favorable, valorant conjuntament aspectes com la ubicació, l'espai i el mobiliari requerit, així com el disseny de cadascun dels espais destinats a les diferents entitats que ocuparan la nova obra. 

 

El fort lligam sentimental que suposen les Escoles Velles per a molts riudomencs i riudomenques ha afavorit aquesta col·laboració. L'edifici va ser l'espai on la majoria va iniciar el seu cicle educatiu, inaugurat l'any 1948. Amb una estructura inicial d'una única planta, 20 anys més tard es va remodelar afegint-hi una segona per tal de  millorar l'equipament i el servei oferit. Ja l'any 1979, va culminar la seva activitat quan l'Escola Beat Bonaventura Gran inaugurà el seu nou edifici al costat oposat del carrer.

 

Una escola convertida en «Hotel d'entitats»

Finalitzada la rehabilitació, l'edifici es destinarà a acollir a les diferents entitats de Riudoms per tal que disposin d'un espai propi on poder desenvolupar les seves activitats pertinents. L'Esplai Riudomenc, la Revista L'Om, l'AMPA Escola Beat Bonaventura Gran, els Tallers de Colors, el Vol i Boixet, l'AMBA Institut Joan Guinjoan i l'associació Bella Llar són les entitats que ocuparan l'edifici. A més, també comptarà amb un gran espai comú, una sala de reunions amb capacitat per a un centenar de persones.

 

També et pot interessar