Les Borges del Camp denuncia el mal estat del pont d'Adif que passa per la riera d'Alforja

Durant l'última revisió que es va fer al pont que creua la riera d'Alforja, es van detectar alguns desperfectes | Adif espera que els tècnics analitzin l'estructura
Una desena de trens creuen el pont per les Borges diàriament. | Cedida

 

 

L'Ajuntament de les Borges del Camp denuncia la falta de manteniment que pateix el pont que passa per damunt de la riera d'Alforja. Es tracta d'una estructura que és propietat de l'empresa Adif i per la qual circulen una desena de trens al llarg del dia. Des de l'Ajuntament, l'exregidor Antoni Roca va denunciar el mal estat d'aquest pont i va advertir sobre la seva manca de manteniment, segons recollia fa uns dies el Diari de Tarragona.

 

L'estructura està situada a uns 300 metres de l'estació de tren de les Borges del Camp i passa per damunt de la riera d'Alforja i, tot i que el mal estat del pont no és sinònim de perillositat, Roca va enviar diverses cartes a Adif reclamant una revisió i una millora de l'estructura. Tot i això, no ha rebut cap resposta.

 

Un pont en mal estat per on circulen uns deu trens diàriament

Aquest pont presenta una estructura malmesa pel pas dels anys, té les bigues deteriorades, diverses esquerdes que es poden detectar a simple vista i gran part del pont està oxidat. L'exregidor lamenta la manca de manteniment i l'estat d'aquest pont i afegeix que no és l'única estructura malmesa, també lamenta el mal estat del pont de la riera de Riudecols. Estructures com aquesta no s'han modificat des que es van construir, cap als anys seixanta i no s'ha fet ni una sola intervenció de manteniment. 

 

Des de l'empresa propietària asseguren que les inspeccions i les revisions són rutinàries i cada deu anys se'n fa una en profunditat a tots els ponts. L'última revisió que es va fer al pont de la riera d'Alforja de les Borges del Camp va ser el passat 29 de març i Adif ha confirmat que durant la inspecció es van detectar alguns desperfectes no greus i poc importants. L'informe posterior a la revisió, amb fotografies i tots els detalls de l'estat del pont, ja s'ha enviat als tècnics especialistes i ara, s'espera que s'analitzi l'estructura a fons per determinar en nivell de perillositat dels desperfectes de l'estructura. 

 

També s'han detectat desperfectes a Reus

Reus també fa anys que reclama una millora del pont del barri Gaudí i, sembla que això podria fer-se realitat el 2020. Fa només uns dies que es presentava el projecte de millora amb unes imatges virtuals que mostraven com quedaria la zona després de l'execució d'aquest projecte. La propietària d'aquest pont també és l'empresa Adif que és qui ha de dur a terme l'actuació principal. 

Imatge virtual del projecte de reforma del pont del barri Gaudí | TarragonaDigital