GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cambrils busca Pubilla, Hereu i Damisel·les per a les seves festes populars

Els i les aspirants poden presentar-se a títol personal o en representació d'una entitat fins al 3 de maig
Imatge d'arxiu de l'acte del pregó de la Fira Multisectorial de Cambrils que va servir per escollir Pubilla i Hereu l'any 2017 | Cedida

 

Ja estan obertes les inscripcions per presentar-se com a Pubilla, Hereu o Damisel·les que representaran el municipi de Cambrils en tots els actes i festes populars i tradicionals. Els interessats podran inscriure's presencialment al Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils o enviant el full d'inscripció a festes@cambrils.org, tindran temps de fer-ho fins al dia 3 de maig. 

 

L'Ajuntament de Cambrils ha incentivat a les associacions del municipi perquè presentin candidats i candidates en representació de l'entitat corresponent i, d'aquesta manera, apropar les tradicions de Cambrils als més joves. La convocatòria també està oberta per a totes aquelles persones que s'hi vulguin inscriure, sempre que, compleixin els requisits de les bases. 

 

Requisits i elecció de la Pubilla, l'Hereu o les Damisel·les de Cambrils

La Pubilla, l'Hereu i les Damisel·les grans han de tenir entre 16 i 22 anys, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita i han d'estar empadronats i empadronades a Cambrils. Pel que fa als nens i nenes més petits han d'haver nascut entre l'any 2010 i l'any 2013 i disposar del vestit tradicional català. 

 

L'elecció de la nova Pubilla, el nou Hereu i les noves Damisel·les de Cambrils es farà el diumenge, 19 de maig, a les 13.00 hores a la Sala d'Actes del Casal Municipal a través d'un sorteig durant el Pregó de la Fira. Per una banda, s'escolliran un Hereu, una Pubilla i dues Damisel·les grans i, per l'altra banda, el nen i la nena que surtin escollits seran nomenats Pubilla infantil i Hereu infantil. La resta de nens i nenes que s'hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils. Els escollits hauran d'assistir als actes detallats a les bases. La Pubilla i l'Hereu grans seran els últims noms que surtin del sorteig. 

 

L'Ajuntament es fa càrrec d'alguns dels vestits

El Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils es farà càrrec de les despeses de la confecció del vestit de Pubilla gran i de les dues Damisel·les grans també. D'altra banda, prestarà el vestit a l'Hereu durant tot el mandat i es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català pel dia del Pregó per a tots els candidats que no en tinguin. A més, l'Ajuntament disposa de capes d'hivern que es deixaran a la Pubilla, a les Damisel·les i a l'Hereu pels actes de la Festa Major de la Immaculada i del Setge. 

 

Els escollits rebran obsequis

La Pubilla, l'Hereu i les Damisel·les grans que surtin escollits rebran un passi anual per anar al Port Aventura, a més d'un val de descompte de 150 euros als establiments associats a la Unió de Botiguers. D'altra banda, l'Hereu i la Pubilla gran també guanyaran una esquiada o qualsevol altra activitat del mateix valor del programa «Carretera i Manta». Les Damisel·les i els Fadrins rebran un val de 50 euros de descompte per a les activitats d'aquest programa de Joventut.  Pel que fa a la Pubilla i l'Hereu infantils rebran una entrada al Port Aventura i altres obsequis igual que la resta de nens i nenes.

 

El departament de Festes i Alcaldia faran un homenatge a tot el Pubillatge sortint per agrair i reconèixer la seva tasca. El pròxim dijous, 29 de març, es farà un berenar de germanor i es donarà un record al Pubillatge sortint per haver participat en aquesta tradició.