mossos arbolí

Demanen l'absolució per l'acusat d'intentar matar un veí a cops de destral a l'Arbolí

El judici comença aquest pròxim dilluns, 7 d'octubre | Sol·licitaran el seu internament en establiment adequat a l'alteració psíquica

Continua obert el cas de l'home d'Arbolí que va intentar matar un veí seu a cops de destral. Aquest dilluns, 7 d'octubre, fins al dimecres 9, serà jutjat, per segona vegada, i la fiscalia buscarà l'absolució de l'acusat, ja que en el moment del succés patia un trastorn mental greu —esquizofrènia—, i demanarà el seu internament en establiment adequat a l'alteració psíquica que s'apreciï, per un temps que no podrà excedir de 14 anys, 11 mesos i 29 dies. 

Intenta matar al seu veí de 79 anys a cops de destral

Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 46 anys per temptativa d'homicidi per agredir un altre home amb una destral a Arbolí el febrer de l'any 2016. La víctima, de 79 anys, va ser traslladada en helicòpter en estat molt greu a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'agressor li va donar cops de destral al cap i a l'esquena a la víctima, deixant-lo molt mal ferit.  Els homes eren veïns de carrer i els Mossos d'Esquadra investiguen els motius de l'agressió durant una baralla entre els dos. Finalment, el jutjat d’instrucció número 2 de Reus va decretar presó amb ingrés en mòdul psiquiàtric per a l’home de 46 anys, l'1 de març de 2016. 

El primer judici a l'acusat

Durant l'abril de 2018, l’Audiència de Tarragona va començar a jutjar l'acusat de clavar una destral a un veí d'Arbolí, el 26 de febrer del 2016. Segons el fiscal, en el moment dels fets l’acusat es trobava en un estat de descompensació clínica, amb crisi psicòtica, i presentava un trastorn mental greu. En concret, patia d’esquizofrènia de tipus esquizoafectiva de més de deu anys amb evolució negativa, la qual cosa va provocar una alteració del seu judici de la realitat i va anul·lar les seves capacitats.

Així, en l’estat que es trobava,  l’acusat es va dirigir al seu veí, portant a la mà una destral d’ús domèstic, i, amb l’ànim de causar-li la mort, li va clavar al cap, fet que va provocar-li greus lesions sense arribar a produir-se la mort. El fiscal, en aquell moment, ja demanava l’absolució de l’acusat pel delicte d’assassinat en grau de temptativa.