Envase de aceite de oliva

L'oli de Riudecanyes guanya el premi al 'millor oli afruitat madur' del ministeri d'Agricultura

Els premis formen part d'una campanya per promocionar l'oli d'oliva

L'oli de la cooperativa de Riudecanyes, 'Agrícola i Caixa Agrària i Secció de Crèdit de Riudecanyes', ha estat premiat com a millor oli verge extra, dins la categoria 'afruitat madur' del  'Premi Aliments d'Espanya Millors Olis d'Oliva Verge Extra, campanya 2019-2020' que atorga el  Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Un altre oli del territori, el de la Selva del Camp, també ha resultat finalista dins la mateixa categoria.

Aquests premis formen part dels actes promocionals de la campanya #AlimentosdEspaña, creada per posar en valor els olis d'oliva espanyols i promocionar el consum i conscienciació d'aquests per part dels consumidors.

Es tracta d'uns premis que el ministeri atorga cada any als millors olis de tot el país, que es disputen les tres categories de millor 'afruitat verd amarg', 'afruitat verd dolç' i 'afruitat madur', categoria on la representació tarragonina ha resultat victoriosa. Segons detallen els experts que s'han encarregat de fer els tasts, l'oli de Riudecanyes és «afruitat, intens i amb notes madures d'ametlla, poma i plàtan. Es perceben també deixos de canyella i fruits secs. El conjunt resulta harmoniós i equilibrat».

L'oli de la Selva del Camp, finalista a la categoria

Dins d'aquesta categoria, també ha quedat finalista l'oli de la cooperativa de la Selva del Camp, 'Agrícola i Caixa Agrària i Secció de Crèdit de La Selva del Camp-COSELVA', juntament amb altres olis de la resta d'Espanya, com un oli d'Albacete.

El procés de selecció dels olis s'ha fet al Laboratori Agroalimentari del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, que està ubicat a Madrid, així com l'anterior procés d'avaluació sensorial i físico-química. En total s'han presentat 55 mostres de tot Espanya, de les que s'ha garantit el ple anonimat d'aquestes, per tal de poder elaborar el tast sense cap mena de judici previ.


Comentaris