GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Prades acull la segona edició de les Jornades de la Tòfona i el Gos

La jornada oferirà un concurs de gossos tofonaires, una desfilada canina, els restaurants oferiran dinar trufat i es podrà visitar una explotació tofonera
Serà una jornada ideal per anar en família | Àngel Ullate

 

El pròxim dissabte, 29 de juny, tindrà lloc la segona edició de les Jornades de la Tòfona i el Gos a Prades. Aquestes jornades pretenen donar a conèixer el cultiu de la tòfona a la zona i crear un pol d'atracció turístic i gastronòmic del sector i de públic en general cap a aquesta localitat durant tot l'any, ja que al llarg de l'estiu es recol·lecta la tòfona d'estiu i a l'hivern la tòfona negra. Al llarg de la jornada es podrà gaudir del concurs de gossos tofonaires i d'una desfilada canina, a més, els restaurants de la vila oferiran plats trufats i es tindrà l'oportunitat de visitar una explotació tofonera

 

Programa d'activitats de les Jornades

A les 9.30 hores començaran les inscripcions al concurs de gossos tofonaires i a la desfilada canina multi races. A les 10.00 hores, s'iniciarà el segon Concurs de Gossos Tofonaires amb tòfona d'estiu al costat del Camp de Futbol de Prades. A les 11.30 hores, els amants dels gossos podran gaudir d'una exhibició canina multiraces amb premis a la Plaça Major. A les 12.30 hores, es farà l'entrega de premis i un showcooking «Com cuinar la tòfona d'estiu» de la mà del xef Rafael Muria del restaurant Quatre Molins de Cornudella del Montsant. 

 

Al llarg del matí, els visitants podran degustar productes de Prades i de la zona, alguns d'ells elaborats amb tòfona als estands multisectorials a la Plaça Major. Els diferents restaurants de la vila també oferiran dinar trufat. A les 18.00 hores, es farà la ponència tècnica «La gestió del conreu de la tòfona negra», a càrrec del tècnic del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya al centre cívic, Daniel Oliach. Tot seguit, per tancar les jornades, es podrà realitzar una visita a una explotació tofonera. 

 

Els interessats es podran inscriure al Concurs de gossos tofonaires i a la visita a l'explotació tofonera enviant un correu a tofonadelaconca.info@gmail.com. Les inscripcions a la desfilada canina estaran obertes a tot el públic el mateix dia de l'esdeveniment. Les jornades estan organitzades per l'Ajuntament de Prades i Tòfona de la Conca, i compten amb la col·laboració de l'Associació de Productors de Tòfona de Catalunya, Truffant Muntanyes de Prades, Club Caní Can Laura i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. 

 

Anys de tradició del cultiu de la tòfona a Prades 

El cultiu de la tòfona té molts anys de tradició a les Muntanyes de Prades i als restaurants no hi pot faltar algun plat amb aquest producte. Les Jornades coincideixen amb la temporada de recol·lecció de la tòfona d'estiu, que comença l'1 de maig i acaba l'1 d'agost. El cultiu de la tòfona pot esdevenir una activitat complementària a les activitats agràries tradicionals, diversificant l'economia rural i afavorint un reequilibri territorial. La tòfona d'estiu, present a aquestes jornades, té un subtil aroma i és més suau que la tòfona negra, les dues combinen amb els mateixos plats i queda molt bé amb plats frescos típics d'estiu com amanides o pasta fresca.