Prades busca gent jove per formar una nova Colla Gegantera

La Pubilla del Mas i el Nen de Prades demanen als veïns del municipi que els acompanyin per constituir una nova agrupació
El municipi de Prades busca gent jove per formar una nova Colla Gegantera | Facebook @carmensabatachón

 

La Pubilla del Mas i el Nen de Prades són els gegants de la Vila Vermella. Tot i això, ja fa un any que no surten de l'Ajuntament, ja que la Colla Gegantera del poble va plegar per falta de gent jove. Ja han passat més de vint anys des del seu naixement, i els geganters i geganteres que van fundar la colla s'han fet irremeiablement grans, per aquest motiu, no poden sortir a voltar com sempre.

La Colla Gegantera va plegar l'any passat

Des que va plegar la Colla, els gegants ja no van a altres pobles i, com a conseqüència, les colles dels altres municipis no fan tornades a Prades. Aquest any, l'Ajuntament ha demanat com a excepció a la Colla de les Borges del Camp que portin els gegants de Prades. 

Així doncs, la Pubilla del Mas i el Nen de Prades sol·liciten als veïns del municipi, sobretot a gent jove amb infants a la vora, que els acompanyin i formin una nova colla gegantera per sortir a la Fira i a la Festa Major de Prades. D'altra banda, volen anar a altres ciutats i viles fora de casa seva per donar-se a conèixer i animar les festes. Des del poble, s'anima a tothom a ser portador de gegants.

Les persones que estiguin interessades i es vulguin apuntar a la Colla Gegantera de Prades es pot posar en contacte trucant a l’Oficina de Turisme, al 977 868 302; a l’Ajuntament de Prades, al 977 868 018; o a qualsevol membre del Consistori.

La llegenda del Nen de Prades

La història comença el dia 31 de març de 1855 quan a la Vila de Prades va néixer Pere Balcells i Masgoret, conegut com 'El nen de Prades', ja que des de ben jove es va allistar a la causa carlina. Malgrat la seva joventut i analfabetisme, va arribar a ser capità d'un gran grup d'homes. A més, va actuar per les terres del Baix Camp i pel Priorat. Una bala va que va rebre de les forces contràries va posar fi a la seva curta vida. El Nen de Prades es va convertir en una figura molt important pel poble i, per aquest motiu, es va fer un gegant en el seu honor. 

"AGENDA: Tots els actes de les Fires i Festes de Prades d'aquest cap de setmana!" "VÍDEO: Graven un grup organitzat que arrancava símbols independentistes a Riudoms"