Prades fa una crida per frenar l’arribada de veïns de segona residència

Des que va començar el confinament alguns veïns han detectat l’arribada de persones al poble
Alguns veïns han detectat l'arribada de persones de segones residències al poble | Cedida

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, demana als veïns de segona residència que s’abstinguin d’anar al municipi mentre duri el confinament a causa de l'estat d'alarma provocat pel coronavirus. «Quedeu-vos a casa, si us plau. Us ho demano de tot cor. No juguem amb la nostra salut, només així ens en sortirem», afirma en un vídeo difós a les xarxes. A Prades hi ha 446 habitatges secundaris i 287 principals i, des que va començar el confinament, alguns veïns han detectat l’arribada de persones al poble.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El municipi és una destinació turística que a l’estiu arriba a multiplicar per deu el nombre d’habitants, així que la crida també va adreçada als passants i turistes del poble. Lídia Bargas subratlla que Prades té una població molt envellida i que això el fa un poble especialment vulnerable. El municipi té 589 habitants i, com en altres municipis rurals, la taxa d’envelliment és alta. Aquesta franja d’edat suposa un 26% de la població del municipi, per sobre del 19% a tota Catalunya. A més, l’hospital més proper es troba a 50 quilòmetres, recorda el consistori.

Bargas també envia un missatge de tranquil·litat a les persones que tinguin familiars al municipi i recorda que s’han adoptat mesures per donar suport als grups de risc vulnerables. Cada dia l’Ajuntament truca als veïns majors de 65 anys i els ofereix serveis de compra a domicili o treure les escombraries, entre altres serveis, a través de voluntaris de l’Associació de Joves.

Paral·lelament, l’Associació de Dones està elaborant mascaretes per a la gent del poble i comerços que s’estan repartint a través dels agutzils. Fins ara ja se n’han fet més d’un miler.

"👏 Un grup de voluntàries de Prades confecciona milers de mascaretes" "🙏Les principals novetats de la Setmana Santa a TGN que hauran d'esperar un any més"