EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

Prades espera un any més la Trobada gegantera

Durant aquests dies, hi ha concerts com el de Suu o el Quartet Gerhard
La colla Gegants de Prades va restaurar-se fa un any aproximadament. | Facebook

 

Durant l'estiu, a Prades s'organitzen nombroses activitats d'allò més diverses, relacionades amb la natura, el paisatge, la música, el patrimoni, l'astronomia, la gastronomia, el vi o la història. Entre altres, a la Vila vermella durant els dos mesos estivals, s'hi celebren Concurs de Gossos d'Atura i el Concurs de Gossos Tofonaires, la Fira del Vi i el Cava, les jornades de la Reina Margarida o el Festival Internacional de Música. Però també hi ha espai per a la cultura popular, en aquest cas, amb un acte com la Trobada gegantera.

 

Sis colles del Camp convidades 

Se celebrarà el pròxim diumenge 25 d'agost, a partir de dos quarts de sis de la tarda, pels carrers de la localitat. A aquella hora es farà la plantada, a la Creu de Montblanc de l'avinguda de la Verge de l'Abellera. Mitja hora més tard serà l'inici de la cercavila, on participaran la Colla Gegantera de la Selva del Camp, els Gegants de les Borges del Camp, Lo Galderic d'Ulldemolins, la Colla Gegantera de la Pessigolla de Valls, els Gegants i grallers d'Alforja, la Colla Gegantera de l'Institut Pere Mata i els locals, els Gegants de Prades. 

 

Després de realitzar el recorregut, en arribar a la plaça Major, es farà la ballada individual i conjunta de gegants i s'entregaran els records a cadascuna de les colles. Posteriorment, se celebrarà el sopar de les Colles geganteres.

 

Plaça Major de Prades. | Laia Solanellas

 

Encara resten activitats en la programació d'actes de l'estiu

Aquest passat cap de setmana hi va haver temps per presenciar dos concerts en un indret tan especial com és l'Església de Santa Maria de Prades. Per una banda, el concert del grup de percussió EnsembleBé, el divendres 16, i l'endemà el concert de Núria Vilà i Anna Crexells. A més, aquest dijous arribarà la Suu, la popular cantant barcelonina que, acompanyada d'una gran banda, recorre els escenaris de molts pobles i festivals catalans. El divendres 23 arribarà l'hora del concert del Quartet Gerhard.