Prades s'endinsa a la natura amb la VIII Prades Bosc i la Festa del Bolet

Prades s'endinsa a la natura amb la VIII Prades Bosc i la Festa del Bolet

La vila acull dos caps de setmana d'activitats relacionades amb el seu entorn natural

Prades entra al novembre sense deixar-se espantar pel fred amb dos caps de setmana carregats d'activitats relacionades amb la natura. D'aquesta manera després d'haver celebrat com cal la Castanyada, la Vila Vermella acull la VIII edició de Prades Bosc, els dies 3 i 4 de novembre; i la Festa del Bolet, els dies 10 i 11 de novembre.

La VIII Prades Bosc s'iniciarà dissabte 3 a les deu del matí, on aquells que reservin plaça, tindran l'oportunitat de realitzar una visita guiada al poble que inclourà l'interior de l'Església i la pujada al campanar, la visita a l'interior del castell i el Centre d'Interpretació de les Muntanyes de Prades. Una activitat imperdible per aquells amants de la vila que vulguin gaudir de grans vistes i descobrir els secrets i la història de l'antic comtat de les muntanyes de Prades. La visita serà de places limitades i a un preu de 4 euros; les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic turisme@prades.cat o al telèfon 977 868 302.

El mateix dissabte a les nou de la nit els més llaminers tenen una cita ineludible amb el Sopar Popular 'Prades Bosc' de senglar, que a càrrec de la Societat de Caçadors de Prades i la Febró oferirà un banquet acabat de caçar per llepar-se'n els dits al Centre Cívic. Un àpat que tindrà un cost de 12 euros i que requerirà la inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme o a l'Ajuntament.

L'endemà diumenge al migdia, la VIII Prades Bosc tancarà el cap de setmana amb l'impressionant concurs de tall amb serra mecànica. Un esdeveniment únic a la demarcació que mostrarà l'exhibició d'autèntics escultors de la fusta que no deixaran indiferent ningú.

Prades s'endinsa a la natura amb la VIII Prades Bosc i la Festa del Bolet
Prades s'endinsa a la natura amb la VIII Prades Bosc i la Festa del Bolet | Ajuntament de Prades

Festa del Bolet a Prades

El cap de setmana següent, del 10 i 11 de novembre la Vila Vermella continua oferint oportunitats per gaudir de la tardor sense quedar-nos a casa de la mà de la Festa del Bolet.

Així doncs, el dissabte 10 a les set de la tarda, el Centre Cívic acollirà la presentació del llibre 'Bolets de les Muntanyes de Prades i boscos de Vimbodí i Poblet'. Una oportunitat per conèixer de primera mà els millors racons per trobar i reconèixer els bolets del territori.

Diumenge al matí, també el Centre Cívic acollirà a les onze del matí el concurs i exposició de bolets; perquè els boletaires experts o aficionats puguin presumir de la seva exquisida troballa. A continuació, i per tancar les activitats de tardor, els Four Cats Street Dixie oferiran un concert per allunyar el fred.


Comentaris