Imatge del vehicle dels Mossos bolcat a la rotonda de Misericòrdia de Reus

A presó el lladre que va robar un Porshce a Riudoms i va provocar un accident d'un cotxe de Mossos

USPAC exercirà d'acusació particular

Patxi V. R., un dels autors del robatori d'un cotxe d'alta gamma que va atropellar un agent dels Mossos i va provocar que un furgó dels Mossos bolqués a Reus durant la persecució ha ingressat a presó, segons avança 'El Caso'. 

Els fets van tenir lloc dimarts passat, 27 d'octubre, quan tres lladres van robar un Porshce Cayenne al municipi de Riudoms i van fugir en direcció Reus. La Guàrdia Municipal de Riudoms i diverses dotacions dels Mossos van iniciar una persecució. Durant la fugida, els lladres van atropellar uns agents dels Mossos que feien un tall de trànsit a la carretera TV-3141. A continuació, durant la persecució, un furgó dels Mossos va acabar bolcat a la rotona d'accés a Reus per Misericòrdia. 

El cas de la noia involucrada en el robatori, que recentment ha complert 18 anys, l'assumeix la Fiscalia de Menors.

USPAC exercirà d'acusació particular

El sindicat policial USPAC (Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya) es presentarà com a acusació particular en relació a la persecució d'un lladre de vehicles aquest dimecres a Reus, operatiu en el qual un furgó policial va acabar bolcat en una transitada rotonda de la carretera T-11, entre Tarragona i Reus, i dos agents van resultar ferits. El jutjat d'instrucció número 2 de Reus va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a l'autor dels fets, tal com sol·licitava el Ministeri Fiscal i també el sindicat policial. El detingut, que ja està empresonat, robava vehicles de gamma alta i actuava amb una còmplice.

Segons la interlocutòria judicial, a la qual ha tingut l'accés l'ACN, la jutgessa del jutjat d'instrucció número 2 de Reus recull els diversos procediments oberts pels robatoris comesos pels dos delinqüents, fins a tres de les mateixes característiques —a l'Hospitalet de l'Infant a l'agost, a Sitges al setembre, i aquest darrer, a Riudoms, d'on van robar un 'Porsche Cayenne'.

El lladre sempre feia ús d'una arma de foc —en una ocasió va arribar a detonar una escopeta— i emprava la violència contra les persones. «Una violència innecessària contra les víctimes la qual cosa indica la perillositat del detingut, així com el seu caràcter violent i agressiu davant l'actitud mostrada sobre els agents de l'autoritat en el dispositiu de la seva detenció», diu la jutgessa.

«L'agent es va dirigir al cotxe —conduït pel lladre— i va ordenar al conductor que obrís la porta i sortís del vehicle, fent cas omís a tals indicacions, i va posar el cotxe en marxa, envestint l'agent, arrossegant-lo i causant-li lesions. Els agents van pujar al vehicle per iniciar la persecució i van col·lisionar amb una petita camioneta que va fer bolcar el seu vehicle», s'exposa en l'auto.

En la interlocutòria també es recull que un repartidor d'Amazon, que va presenciar el robatori a Riudoms, va perseguir la noia en cotxe i li va barrar el pas, mentre el lladre, pel seu compte, havia fugit amb el vehicle robat fins que va ser interceptat per la policia a la T-11. Diverses càmeres de seguretat van enregistrar els lladres als llocs dels robatoris o bé fugint-ne.


Comentaris