El programa d'actes del Corpus Christi i la Festa de Sant Joan de Riudoms 2019

Entre el 19 i el 23 de juny, el poble del Baix Camp es vestirà de tradició, litúrgia i festa, per celebrar l’Eucaristia i l’arribada del solstici d’estiu
Els diables, per Sant Joan, en una imatge d'arxiu | Isma Llanes

 

 

Riudoms encara, un any més, les festivitats del Corpus Christi i la Festa de Sant Joan amb energies renovades i tot un seguit d’actes per a tots els gustos.

 

Enguany, entre el 19 i el 23 de juny, el poble del Baix Camp es vestirà de tradició, litúrgia i festa, per tal de celebrar l’Eucaristia i l’arribada del solstici d’estiu, entre les catifes de Corpus i la flama del Canigó, el ball, el bon menjar i la revetlla.

 

Podeu consultar tota la programació festiva del Corpus Christi i la Festa de Sant Joan 2019 a continuació:

 

Dimecres, 19 de juny

— 20.00 hores, Club de Lectura / Biblioteca Pública Municipal Antoni Gaudí. Cloenda de la temporada 2018-2019 amb l’assistència de l’escriptora Teresa Duch, que parlarà sobre el seu llibre ‘El silenci de Vallbona’. Activitat oberta a tothom.

 

Diumenge, 23 de juny

— Durant el matí, Catifes de Corpus / Carrers del centre de la vila. Diverses persones i entitats del poble realitzaran catifes amb elements naturals com a matèria primera, pels carrers on transcorrerà la processó.

— 12.30 hores, Missa Major de Corpus Christi / Església de Sant Jaume Apòstol. A continuació: Solemne Processó de Corpus Christi.

— 18.00 hores, concentració de la flama del Canigó / Plaça de l’Església. Concentració i identificació de tots els vehicles participants en la rua amb el cartell oficial. Repartiment de tots els participants: timbalers, corredors i acompanyants als vehicles. Preparació de les torxes per portar el foc i l’avituallament per als corredors. Fòrum explicatiu conjunt per a tots els participants. Sortida cap a Reus a les 18.30 hores.

— 19.00 hores, recollida de la flama del Canigó / Plaça de la Llibertat (Reus). Aparcament dels cotxes dins de la mateixa plaça. Caldrà identificació. Foto conjunta del grup. Actuació dels timbalers. Recollida de la flama i del missatge de foc. Inici del trasllat: primer sortiran els corredors, seguits de la comitiva de cotxes. Recorregut urbà fins a sortir de la ciutat: avinguda Prat de la Riba, passeig Sunyer, plaça de les Oques, passeig Prim, camí de Riudoms i avinguda Riudoms. A la rotonda de la variant, se seguirà per la carretera T-310.

— 19.30 hores, comitiva de la flama del Canigó / Carretera T-310. Cursa de relleus amb tots els corredors que formen la comitiva. Cal que tost els participants vagin equipats amb armilles reflectants i caldrà tenir en compte que els cotxes acompanyants no podran avançar i hauran de formar una filera de vehicles darrere.

— 19.30 hores, Missa de Corpus Christi / Església de Sant Jaume Apòstol

— 20.00 hores, arribada i cercavila de la flama del Canigó. Entrada de la comitiva recorrent tota l’avinguda de Reus fins a la plaça de l’Arbre. Allà, comença la cercavila amb els timbalers, els corredors, la flama i els acompanyants. Cercavila pels carrers del centre de Riudoms fins a arribar a la plaça. Recorregut: raval de Sant Francesc, Major, Gaudí, plaça Petita i plaça de l’Església.

 

 

Durant el 23 de juny tothom qui vulgui desfer-se de mobles vells i embalums de fusta (prohibits matalassos, només fusta), els podrà dur, fins a les 18.00 hores, a l’espai de la foguera, a la plaça de l’Església.

 

 

— 20.30 hores, bateig de foc, tabalada i carretillada. Aquest bateig consistirà a deixar ‘tirar foc’ com un diable. Accés lliure.

—22.00 hores, sopar popular de Sant Joan. Sopar i revetlla. Inscripcions a Ca la Borrassa. Pica-pica, ensaladilla, pollastre rostit al cava, coca de Sant Joan, aigua, pa, vi, cava i cafè (menú adult); i ensaladilla, llonganissa, patates xips i coca de Sant Joan (menú infantil). Tots els productes seran del comerç local.

— 23.30 hores, foguera i ball de revetlla de Sant Joan. A la mitjanit, actuació de la Colla de Diablons, lectura del missatge de foc i encesa de la foguera. Seguidament, el ball de la revetlla amb Xamadj.

 

Dilluns, 24 de juny

— 20.30 hores, ball de Sant Joan / Recinte de Sant Antoni. Preu de l'entrada: 4 euros (inclou consumició)

 

Diumenge, 30 de juny

— 10.00 hores, trobada de puntaires / Recinte de Sant Antoni