Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

MINUT A MINUT

L'incendi de la Torre de l'Espanyol ja afecta més de 3.600 hectàrees

Riudoms recupera part d'un misteri barroc que es va cremar l'any 1936

L'obra restaurada serà presentada el diumenge al vespre a l'església parroquial de Riudoms
Riudoms recupera part d'un misteri barroc que es va cremar l'any 1936 | Taller AVALL

 

 

Durant les tasques de recuperació i documentació del patrimoni de la parròquia de Sant Jaume de Riudoms, va tindre lloc la sorprenent troballa de la part posterior del misteri barroc de la Pietat; una obra del segle XVII que es creia completament destruïda durant la revolució anarquista del 1936.

 

El misteri era obra del reconegut artista Lluís Bonifàs; un escultor d'origen occità, que va treballar majoritàriament a Barcelona i que destacà per la seva prolífica obra; a més de ser un dels impulsors de l'intent de recuperació de l'antic sistema gremial de confraries.

 

A Riudoms, on es traslladà el 1695 fins a la seva mort, Bonifàs realitzà juntament amb l'escultor i daurador Pau Vinyals, el misteri de la Pietat, el retaule barroc de l'ermita de sant Antoni i el retaule en honor a la Mare de Déu del Roser de l'església parroquial de Sant Jaume; tots ells destruïts l'any 1936.

 

 

 

Restauració acurada i benedicció

L'empresa reusenca Taller AVALL, ha estat l'encarregada de les acurades tasques de restauració. Un procés que ha consistit en la desinfecció i desinsectació, la neteja mecànica en sec, la consolidació de totes aquelles parts trencades que podien patir el risc de pèrdua, neteja amb agents químics i gels solvents per tal d'eliminar tots els vernissos opacificats i esgrogueïts, així com eliminar els repintats que s'havien dut a terme al llarg dels anys, retrobant la policromia original de Bonifàs.

 

Finalment, i després de rebre un monòmer d'hidrocarbur per protegir l'obra, aquest diumenge 7 d'abril a les set del vespre, serà beneïda i presentada al públic a l'església parroquial de Riudoms; en el transcurs de la Missa i Capítol de la Confraria de la Puríssima Sang.

 

 

Riudoms recupera part d'un misteri barroc que es va cremar l'any 1936 | Taller AVALL

 

Et pot interessar

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris