GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Riudoms recupera part d'un misteri barroc que es va cremar l'any 1936

L'obra restaurada serà presentada el diumenge al vespre a l'església parroquial de Riudoms
Riudoms recupera part d'un misteri barroc que es va cremar l'any 1936 | Taller AVALL

 

 

Durant les tasques de recuperació i documentació del patrimoni de la parròquia de Sant Jaume de Riudoms, va tindre lloc la sorprenent troballa de la part posterior del misteri barroc de la Pietat; una obra del segle XVII que es creia completament destruïda durant la revolució anarquista del 1936.

 

El misteri era obra del reconegut artista Lluís Bonifàs; un escultor d'origen occità, que va treballar majoritàriament a Barcelona i que destacà per la seva prolífica obra; a més de ser un dels impulsors de l'intent de recuperació de l'antic sistema gremial de confraries.

 

A Riudoms, on es traslladà el 1695 fins a la seva mort, Bonifàs realitzà juntament amb l'escultor i daurador Pau Vinyals, el misteri de la Pietat, el retaule barroc de l'ermita de sant Antoni i el retaule en honor a la Mare de Déu del Roser de l'església parroquial de Sant Jaume; tots ells destruïts l'any 1936.

 

 

 

Restauració acurada i benedicció

L'empresa reusenca Taller AVALL, ha estat l'encarregada de les acurades tasques de restauració. Un procés que ha consistit en la desinfecció i desinsectació, la neteja mecànica en sec, la consolidació de totes aquelles parts trencades que podien patir el risc de pèrdua, neteja amb agents químics i gels solvents per tal d'eliminar tots els vernissos opacificats i esgrogueïts, així com eliminar els repintats que s'havien dut a terme al llarg dels anys, retrobant la policromia original de Bonifàs.

 

Finalment, i després de rebre un monòmer d'hidrocarbur per protegir l'obra, aquest diumenge 7 d'abril a les set del vespre, serà beneïda i presentada al públic a l'església parroquial de Riudoms; en el transcurs de la Missa i Capítol de la Confraria de la Puríssima Sang.

 

 

Riudoms recupera part d'un misteri barroc que es va cremar l'any 1936 | Taller AVALL

 

Et pot interessar