GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Riudoms posa en marxa una ruta turística sobre Gaudí

S'han col·locat 12 panells informatius explicant els orígens riudomencs de l'arquitecte
La ruta dona compliment a un dels objectius del Pla de Dinamització i Competitivitat Turística de Riudoms | cedida

 

L'Ajuntament de Riudoms ha finalitzat la col·locació dels 12 panells de la ruta turística al voltant dels orígens riudomencs de Gaudí, els quals estan situats en diferents espais del nucli antic del poble. Aquesta ruta dona compliment a un dels objectius del Pla de Dinamització i Competitivitat Turística de Riudoms, elaborat per situar Riudoms entre les destinacions turístiques de la Costa Daurada. 

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Riudoms. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

Els orígens riudomencs de Gaudí

La Ruta Gaudí Riudoms vol convertir-se en el punt de partida per conèixer els orígens de la vida de l'arquitecte Antoni Gaudí. Els panells de la ruta endinsaran el visitant en els elements de l'entorn natural i de la infància de l'arquitecte. El recorregut també explica l'arribada de la família al municipi del Baix Camp a finals del segle XVII. A aquesta ruta, s'afegeixen la Casa Pairal de Gaudí i l'escultura d'Antoni Gaudí, inaugurada a finals de gener d'enguany. 

 

L'itinerari de la ruta es realitza en forma d'espiral, imitant nombrosos elements arquitectònics i decoratius de l'obra de Gaudí. Així recorre els principals carrers del centre històric de Riudoms, començant a la plaça de l'Arbre i finalitzant a la plaça de l'Església.

 

La ruta consta de 12 panells diferents que expliquen els orígens de Gaudí | Cedida

 

Dotze panells amb una aproximació als elements de l'obra de Gaudí

Cadascun dels panells que hi ha en la Ruta Gaudí Riudoms té una aproximació als elements originals de l'obra de Gaudí, amb un disseny totalment diferenciat en cada punt informatiu i inspirat en el motiu gaudinià que tracta. Tots els panells estaran escrits en català, però un codi QR permetrà conèixer la versió web de la ruta en castellà, francès i anglès.

 

A més de ser un atractiu cultural i per al turisme, pretén passejar els visitants pels carrers comercials del nucli antic i apropar-lo a la plaça de l'Església, punt de trobada dels riudomencs en dia de mercat i en moments de lleure.