Vilaplana organitzarà el primer 'Mercat d'Intercanvi de Bolets'

El Bar del Casal Vilaplanenc organitzarà cada cap de setmana fins el 2 de desembre un punt de trobada pels caçadors de bolets del territori
Imatge de Vilaplana | cedida

 

Aquest dimarts 2 d'octubre, El Casal Vilaplanenc ha anunciat que organitzarà el primer 'Mercat d'Intercanvi de Bolets' al municipi del Baix Camp. El Bar del Casal acollirà aquest esdeveniment que se celebrarà cada cap de setmana, respectant el període de la tardor, fins al dia 2 de desembre. Així doncs, busquen que Vilaplana es converteixi en la capital de l'intercanvi de bolets de la demarcació de Tarragona, intentant aconseguir ser el reclam dels caçadors de bolets del territori, ja que la localitat es troba als peus de la Mussara, una posició geogràfica òptima per aquesta pràctica.

 

Aquesta iniciativa s'ha inspirat en altres iniciatives similars que es porten a terme en diversos punts del país, però que mai s'han dut a terme a la nostra demarcació. Amb les bones perspectives previstes per aquesta temporada, Vilaplana espera ser visitada per gran quantitat d'excursionistes i boletaires.

 

El Casal Vilaplanenc serà el punt de trobada dels caçadors de bolets

Aquest dimarts 2 d'octubre, Vilaplana s'ha posicionat com l'indret de la demarcació de Tarragona referent en la recol·lecció de bolets. El Casal Vilaplanenc ha anunciat l'organització del primer 'Mercat d'Intercanvi de Bolets, buscant ser el reclam pels excursionistes i caçadors de bolets del nostre territori. Concretament, el Bar del Casal de Vilaplana serà la seu d'aquest mercat, on s'habilitarà un espai gratuït per tots aquells boletaires que, després de la recerca i la recol·lecció, vulguin intercanviar els bolets que hagin cercat prop del terme municipal i els seus voltants.

 

La Mussara és una de les zones amb més presència de bolets de la demarcació de Tarragona | cedida

 

És una iniciativa innovadora a la demarcació. Aquests esdeveniments són propis dels territoris del nord de la Catalunya Central o del  Prepirineu i Pirineu nacionals. Per tant Vilaplana vol ser referència a la nostra demarcació implantant una pràctica pionera. El Casal Vilaplanenc organitzarà el mercat cada cap de setmana d'aquest període de la tardor, fins al dia 2 de desembre. El municipi del Baix Camp, es troba als peus de la Mussara, un dels espais naturals de Catalunya amb més presència de bolets i sovintejat pels excursionistes i boletaires.

 

La Mussara sempre ha estat un terreny propici per a pinetells i rovellons, tot i que també si poden trobar llenega negra, ceps en zones més baixes i fredolics amb l’arribada del fred. Segons els experts, es tracta d'una de les zones recomanades per a la recol·lecció de les apreciades espècies de bolets autòctons, presents a la cuina de molts plats, propis d'aquesta època de l'any.