Imatge del Camí del Coll d'En Bosch de Riudoms, on es vol ubicar el refugi d'animals

Una vuitantena de veïns de Riudoms, en contra d'ubicar un refugi d'animals a tocar del nucli urbà

Al·leguen que el refugi provocarà sorolls i males olors i farà augmentar el trànsit al camí, molt utilitzat per fer esport i passejar

Una vuitantena de veïns de Riudoms han presentat al·legacions a l'Ajuntament en contra de la nova ubicació del refugi d'animals de l'associació Refugi Baix Camp - Centre d'adopció d'animals. Les noves instal·lacions del refugi s'ubicarien en una finca del camí Coll d'en Bosch, als afores del municipi però molt proper al nucli urbà. En aquests moments es troba en procés de tramitació administrativa, i els veïns ja han presentat al·legacions amb l'objectiu d'impedir que el refugi s'ubiqui en aquella finca i es busqui una zona amb millors accessos i menys afectació al veïnat.

Així mateix, els riudomencs demanen a l'alcalde, Sergi Pedret, i a la resta del govern, que «que mantingui el compromís que va fer públic fa dos anys amb els afectats de la zona de buscar una solució alternativa  que passi per una nova ubicació i no en la zona on s’està tramitant actualment el refugi».

Els veïns que viuen o tenen finques agrícoles en aquesta zona de Riudoms ja fa dos anys que s'han anat reunint amb l'alcalde per aquesta problemàtica, i asseguren que els consta que «des de l’Ajuntament s’han ofert emplaçaments alternatius a l’actual, amb millors accessos i sense afectació al veïnat. Malauradament, l’associació els ha rebutjat i ha continuat amb la tramitació administrativa». Aquest fet preocupa «considerablement» els veïns riudomencs, que exigeixen a l'alcalde que es posi al seu costat.

D'aquesta manera, els veïns s'han mobilitzat i han presentat diverses al·legacions, ja que consideren que el projecte «no s'adequa a la normativa existent i que hi ha base legal que evidencia que ubicar el refugi al Coll d'en Bosch no és pertinent». En aquest sentit, reclamen a l’alcalde Sergi Pedret i a l’Ajuntament de Riudoms la màxima supervisió i rigor en la tramitació de tot el projecte per garantir que es compleix tota la normativa i l’animen a continuar amb les negociacions per trobar un lloc millor.

Les al·legacions presentades es basen en diversos punts, com ara que el projecte no preveu com es farà la recollida i tractament dels excrements dels animals; que no està prevista una instal·lació d'emmagatzematge de dejeccions i que, si es fes, no compliria amb la distància mínima respecte al nucli urbà; que augmentarà el trànsit al camí del Coll d'en Bosch, que és estret i és utilitzat per anar a caminar o en bicicleta; que la presència del refugi provocarà un augment del soroll i males olors, o que la finca on s'ha d'instal·lar és sòl no urbanitzable.

Els veïns asseguren que són «respectuosos amb els animals» i comparteixen que «cal protegir-los», però que volen que «les coses es facin bé i que aquest refugi no provoqui un perjudici als veïns de la zona i als usuaris del camí que regularment l'utilitzen per fer esport o passejar».