GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S'aixeca la suspensió del contracte de neteja viària a Torredembarra

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic dona la raó a l’Ajuntament i en breu es podrà posar en marxa el servei
Una imatge d'arxiu de dos operaris realitzant tasques de neteja viària a la plaça del Castell de Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Torredembarra podrà formalitzar en breu el contracte del servei de neteja viària. Després que fa poc més d'un mes el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic donés la raó a l'Ajuntament i aixequés la suspensió del contracte de recollida de residus, ara ha arribat la resolució del de la neteja dels carrers, que també ha estat favorable al consistori. Si en el primer cas el servei ja s'ha posat en marxa en un desplegament que serà progressiu, ara es podrà rurbricar el contracte de neteja viària i es podrà concretar la manera d'implementar-lo, després que el servei hagi quedat obsolet: la darrera adjudicació del servei s'havia signat el 2002.

 

Com en el cas anterior, el de la recollida de la brossa, l'adjudicació del contracte de neteja viària va ser impugnada per FCC, una de les empreses que va perdre el concurs davant de Nordvert, que el va guanyar. Mentre el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic estudia les al·legacions presentades, el procediment de formalització d'aquest contracte queda aturat cautelarment.

 

Ara, la resolució ha estat favorable al consistori, de manera que s'ha aixecat la suspensió i es pot seguir amb el tràmit administratiu corresponent. Tot plegat desembocarà en el fet que la Torre tindrà, en les pròximes setmanes, un nou servei de neteja de la via pública per un import d’1.936.000 euros amb l'IVA inclòs i una durada de quatre anys, prorrogables a dos més.

 

Les principals novetats del nou servei

El nou servei de neteja viària presenta diverses novetats i el fet que sigui per un màxim de sis anys busca «evitar que els serveis que s’ofereixen quedin desfasats», segons el regidor de Via Pública i Manteniment de l'Ajuntament de Torredembarra, Vale Pino. «La posada en marxa del nou contracte del servei de neteja viària comportarà una important millora per al municipi perquè s’adequa a les necessitats actuals», ha explicat. Aquestes són, doncs, algunes de les novetats:

 

  • La delimitació de tres temporalitats per adequar el servei a les veritables necessitats de cada moment: temporada baixa de l’1 de novembre al 30 d’abril i temporada alta de l’1 de maig al 30 d’octubre més Setmana Santa. Aquesta darrera inclou una temporada especial del 15 de juny al 15 de setembre amb una sèrie de reforços de serveis, incrementant les hores i els recursos materials i humans. 
  • La sectorització del municipi per adequar la neteja a les diferents realitats físiques de cada zona: Nucli antic; nucli urbà; Babilònia i Baix a Mar; Els Munts; Sant Jordi; Clarà, Montclarà i Racó romà; Clarà Sol, Àmfores, Sadolla i Bizanci; Marítima Nord i Sud, i el Polígon Roques Planes.
  • Pel que fa als diferents tipus de serveis, destaca la col·locació i manteniment de papereres; les neteges especials a zones amb presència d’excrements; la neteja del mobiliari urbà; el desbrossat d’escocells i voreres; la neteja del camí de Ronda, i la neteja de pintades, grafits i l’eliminació de cartells publicitaris.
  • Millores en mitjans humans com el fet de disposar d’un responsable de l’organització diària del servei dedicat al 100 % a Torredembarra. A més de tres conductors i quatre operaris amb dedicació exclusiva, també es disposarà d’un conductor i un operari per a tasques de reforç i substitució del personal del contracte en període de vacances o baixes. 
  • També es milloren els mitjans materials. Actualment es disposa de tres vehicles escombradores. Amb el nou contracte es comptarà amb tres vehicles escombradora i un vehicle de caixa oberta d’ús exclusiu. A temps parcial es disposarà d’un vehicle elèctric de caixa oberta amb netejadora a pressió, un camió cisterna i regadora, un tractor amb desbrossadora i una furgoneta. A més, s’incorpora al servei tot un seguit de maquinària d’ús exclusiu (escombradora de vials elèctrica, aspirador elèctric i tricicle elèctric) i d’ús parcial (equip d’eliminació de grafits i equip elèctric de deshidratació d’herbes).
  • L’adopció d’un seguit de millores: mesures destinades a reduir l’impacte ambiental i acústic de la maquinària, mesures ambientals per tal d’eliminar la vegetació impròpia del paviment, campanyes de sensibilització per reduir la generació de residus a la via pública i mesures destinades a millorar la qualitat del treball. 

 

També et pot interessar