Altafulla i Torredembarra pressionen perquè l'Estat solucioni el problema de la rotonda d'accés a l'AP-7

Els alcaldes reclamen una reunió amb el subdelegat del Govern de l'Estat | Rovira, ha apostat per la gratuïtat de l'autopista fins a Torredembarra o el Vendrell
La rotonda té un tram tallat des del mes de juliol de 2018. | Àngel Ullate
 

Els alcaldes d'Altafulla i Torredembarra han reclamat una nova trobada amb el subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, una vegada constituït el nou executiu, per posar una «solució immediata» al tancament de la rotonda d'enllaç a l'AP-7 a Torredembarra. 

 

L'alcalde torrenc, Eduard Rovira, ha apostat per la gratuïtat de l'autopista fins a Torredembarra o el Vendrell de manera immediata i no esperar fins l'agost del 2021, quan s'acaba la concessió de la via per part d'Abertis. Això faria que els camions no haguessin de passar obligatòriament per la rotonda, que tornaria a quedar només per a ús dels veïns dels municipis propers.

 

Un tall que «només ha provocat problemes»

Arran del darrer accident produït a la carretera N-340 aquest passat diumenge, en què dos vehicles van col·lidir frontalment en el pas d'aquesta transcorreguda carretera a Altafulla causant diversos ferits, el batlle ha reclamat «trobar una solució immediata a una carretera d’interconnexió entre municipis d’ús molt quotidià, que s’ha convertit en un punt negre des de la reformulació de la rotonda d’enllaç amb l’AP-7 a Torredembarra».

 

Aquesta «manca de seguretat» en la infraestructura ja fa mesos que es denuncia des de l'Ajuntament d'Altafulla, conjuntament amb la resta d'alcaldes i alcaldesses dels municipis del Baix Gaià, i també per part dels veïns del territori, especialment els de la urbanització Brises de Mar, la principal afectada pel tall, ja que aquest bloqueja l'entrada i sortida a la urbanització i provoca greus inconvenients als vehicles que volen accedir-hi, desviant el seu trajecte dos quilòmetres més per poder entrar-hi. Precisament els veïns d'aquesta urbanització van ser els protagonistes durant els talls a la carretera el passat estiu.

 

Esperar a l'alliberament és trigar massa

La carretera N-340 va ser la més mortal de Catalunya durant els primers mesos de l'any passat, i en els primers dies d'aquest 2020, ja acumula tres accidents. És per això que Jordi Molinera ha encomanat a «no esperar que hi hagi més accidents, ni esperar a la data de l’1 d’agost de 2021» —data en què està previst que s'alliberi l'autopista en aquest tram—. 

 

L'accident d'aquest passat diumenge dia 12 pels volts de tres quarts de quatre de la tarda al punt quilomètric 1.175,5  va causar un ferit greu i dos de menys gravetat. El ferit que es trobava en estat més greu va ser ràpidament evacuat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, mentre que els altres dos ferits més greus van ser traslladats a l'Hospital de Santa Tecla.