Foment amplia un any el marge perquè Torredembarra remodeli un tram de l'N-340a

L'obra de transformació de la part compresa entre el passeig de la Sort i el de l'Estació haurà d'haver-se culminat l'octubre de 2020

Torredembarra tindrà més marge per acabar l'obra de remodelació del tram de l'antiga N-340 que va del passeig de la Sort al passeig de l'Estació. Després de setmanes de negociacions, el Ministeri de Foment, que és qui pagarà l'obra per un conveni signat el 2004, ha concedit una ampliació d'un any del termini a l'Ajuntament de Torredembarra, que és qui s'ha d'encarregar de la seva execució.

Així, el nou venciment de l'obra serà l'octubre de 2020, un any més tard del que inicialment es preveia, de manera que el projecte es podrà desenvolupar amb temps sense el risc de perdre el finançament del govern espanyol.

Setmanes de negociacions amb el Ministeri de Foment

Després d'anys amb el projecte aturat, Foment va marcar l'octubre de 2019 com la data límit per haver invertit els 700.000 euros que resten segons el conveni acordat fa quinze anys. «Després de ser el primer equip de govern que engegava aquest projecte, no ens mereixíem aquest condicionant de temps», explica a BaixGaiàDiari.cat la regidora d'Urbanisme, Clara Solivellas.

L'alcalde Rovira, el regidor Vale Pino i la mateixa Solivellas es van reunir fa unes setmanes amb la delegació de Foment a Tarragona i, a més, la regidora d'Urbanisme ha estat en converses telefòniques amb el ministeri. Finalment, fa pocs dies han rebut la confirmació que el marge per recepcionar l'obra s'amplia un any més, fins a l'octubre de 2020.

«Estem contents perquè tant si governem nosaltres com si entra alguna altra formació, no es trobaran el problema d'haver de resoldre l'obra en pocs mesos, abans del mes d'octubre», explica Solivellas, en referència a la proximitat de les eleccions municipals.

El calendari de la remodelació de l'antiga N-340 a Torredembarra

Amb aquest canvi en el calendari, doncs, com queden les dates límit de la remodelació de l'antiga N-340 al seu pas per Torredembarra? Foment exigeix que l'1 d'octubre de 2019 s'hagi certificat el projecte bàsic de tota l'antiga N-340, el projecte executiu del tram a remodelar de forma imminent —del passeig de la Sort al passeig de l'Estació— i que s'hagi instal·lat el nou enllumenat a la zona dels càmpings —l'altra vessant del projecte.

L'obra de remodelació del tram de l'antiga N-340 entre el passeig de la Sort i el passeig de l'Estació haurà d'estar certificada just un any més tard, l'1 d'octubre de 2020. Clara Solivellas, però, ja apunta que «tot i que ens donen aquest nou marge per certificar l'obra, el conveni dura fins el 2021, per tant la data d'octubre de 2020 podria ser encara més flexible en un futur».

També et pot interessar


Comentaris